woensdag 31 januari 2018

Bestuursvergadering Nijkleaster januari 2018

Dinsdag 31 januari 2018
Een kaars brandt in de Sint-Radboudkerk van Nijkleaster in Jorwert



















Kerk en klooster

De eerste vergadering van het stichtingsbestuur van Nijkleaster vindt vanavond plaats in de voorkerk van de Sint-Radboudkerk van het Friese Jorwert.
Voordat het zakelijke deel van de vergadering aanvangt, komen we als bestuurders en medewerkers eerst in de kring bijeen in het koor van deze eeuwenoude dorpskerk.

Avondgebed
Onder leiding van pionierspredikant Hinne Wagenaar vieren we in een korte sessie het Avondgebed. We worden stil, kaarsen worden aangestoken, de Bijbel gaat open en wordt gelezen, en na gebed, zang en zegen hebben we de doortocht van de hectiek van de dag gemaakt op weg naar de bestuursvergadering in de voorkerk.

Stilte, bezinning, verbinding
Er is van alles te bespreken, over dromen en plannen, financieren en bouwen, samenwerken met elkaar binnen en buiten Nijkleaster, en we willen blijven geloven en hopen dat al onze inspanningen op termijn leiden tot de vestiging van een eigentijds protestants klooster in dit stille midden van Fryslân, waar een warme plek is voor wie hier wil wonen, werken, stil zijn, bezinnen en verbinden.

Lichter en warmer
Nijkleaster is enkele jaren geleden begonnen als die ene kaars in de koude en donkere dorpskerk, die eerst nog maar een beetje licht en warmte geeft, maar geleidelijk wordt het lichter en lopen we warm.

Geen opmerkingen: