dinsdag 28 november 2017

Proefvisitatie Hospitality van Stenden Hogeschool in Leeuwarden

Dinsdag 28 november 2017 
De proefvisitatie begint in de Documentatiekamer in Stenden Hotel



















Generale repetitie
Met de opleidingenvisitatie van maart 2018 in zicht gaan we vandaag de generale repetitie doorlopen met een zogenoemde proefvisitatie. Die wordt uitgevoerd door een intern en extern samengesteld audit team, dat aan de hand van documentenstudie en daaropvolgende auditgesprekken gaat beoordelen of de te auditen opleidingen gereed zijn voor de aanstaande kwaliteitsbeoordeling van 2018.
Het gaat vandaag om de HBO-Bachelor-opleiding Hotel Management met het daaraan gerelateerde Associate degree-programma dat naast Leeuwarden ook in Emmen wordt aangeboden, en om de HBO-Master-opleiding International Hospitality & Service Management, die is gevestigd in Stenden Hogeschool te Leeuwarden.

Bijzondere kenmerken
Om 8.00 uur wordt het proefvisitatiepanel ontvangen door het management, en daarna begeven we ons naar de Documentatiekamer in het leerbedrijf Stenden Hotel, waar ik eerst een korte briefing verzorg voor het audit team, waarna de panelleden met elkaar in intern beraad gaan om zich verder voor te bereiden op deze bijzondere proefvisitatie van drie onderwijsprogramma's.
Nadat het management team voor het eerste panelgesprek op bezoek is geweest bij het proefvisitatiepanel, gaat een delegatie van medewerkers naar het panel voor een auditgesprek over de bijzondere kenmerken van deze opleidingen: Real World Learning & Internationalisation.

Auditgesprekken
Na de lunch volgen dan auditgesprekken met studentenvertegenwoordigers, gaan ook enkele borgingscommissies voor hun interview op bezoek bij het audit team, en gaan achtereenvolgens ook opleidingsvertegenwoordigers met het panel in gesprek over items zoals Onderzoek, Afstuderen en Stages.
Tussen alle gesprekken door verzorgen we met een groep Stenden-medewerkers opeenvolgende sessies, waarin we eerst de groepen ter voorbereiding briefen, en na het panelgesprek weer ontvangen voor de gebruikelijke debriefingssessie.
Na wederom een intern beraad is de proefvisitatie zover dat ze een eerste terugkoppeling kan geven over de auditbevindingen van vandaag. Daartoe gaat eerst het management team bij het audit team op bezoek, en tenslotte verzorgt de voorzitster van het proefvisitatiepanel een presentatie over de auditresultaten voor alle opleidingsvertegenwoordigers die vandaag bij deze proefvisitatie betrokken zijn geweest.

Visitatievoorbereiding
Binnenkort publiceert het proefvisitatieteam haar proefvisitatierapport, dat door de Stenden Hotel Management School dan zal worden gebruikt ter voorbereiding op de visitatie van aanvang volgend kalenderjaar, als een internationaal samengesteld visitatiepanel de officiële visitatie zal gaan uitvoeren.

Geen opmerkingen: