woensdag 20 mei 2015

Afscheid van Jan Postma na 30 jaar dienstverband

Dinsdag 19 mei 2015
Afscheidsreceptie voor Jan Postma in Campus Café 3JO


















Afscheidsreceptie in 3JO
Na een lang dienstverband van 30 jaar bij Stenden Hogeschool en bij haar rechtsvoorgangers, is onze gewaardeerde collega Jan Postma vorige week met pensioen gegaan. Om feestelijk kracht bij te zetten dat hij na zoveel jaren onze hogeschool gaat verlaten, bieden zijn collega's van de Stenden-afdeling Facilties & ICT Jan een afscheidsreceptie aan in het Campus Café 3JO op onze Leeuwarder Kenniscampus.

Lange staat van dienst
Jan Postma is zijn loopbaan in onze hogeschoolgemeenschap begonnen in 1985 bij de toenmalige Vereniging voor Protestants Christelijke Opleidingscholen voor Onderwijsgevenden te Groningen. Een jaar later kwam Jan als gevolg van een fusie in dienst bij de stichting van de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland (CHNN). In 1993 ging Jan in de CHN-winkel werken, waar hij vanaf dat moment nauw samenwerkte met collega Joan Klaver, die als oud-collega vandaag ook tijdens deze receptie voor Jan aanwezig is. Tot en met zijn pensionering heeft Jan gewerkt in de iShop van Stenden Hogeschool.

Afscheidsspeeches
Jan zijn Teamleider Jan Jensma zal straks een afscheidsspeech houden tijdens deze receptie, maar daarvoor moet hij enig geduld hebben, want een lange rij collega's, oud-collega's en externe relaties nemen hier persoonlijk afscheid van Jan Postma. En zoals dat altijd ook in de hogeschoolwinkel het geval was, heeft Jan voor iedereen ook een vriendelijk woord.
Als alle gasten plaats hebben genomen in het Campus Café, neemt Jan Jensma het woord, om Jan Postma ten afscheid toe te spreken. Aansluitend neemt Jan Postma de gelegenheid om zijn speech daarop te laten volgen. Hij bedankt ook alle aanwezigen voor hun komst en plezierige samenwerking en wijst onze collega's er in zijn slotwoord nog op dat wij allen vooral het belang van onze studenten voorop moeten stellen. Wij allen zijn immers de dienstverleners van onze studenten.

Receptie
Na deze afscheidswoorden is er volop de gelegenheid om in een gezellig samenzijn elkaar te ontmoeten. Omdat er ook veel oud-collega's naar deze receptie zijn gekomen, heeft dit afscheid deels ook het karakter van een reünie, wat voor oud-medewerkers en voor huidige collega's iets extra's toevoegt aan dit afscheid van Jan Postma.

Geen opmerkingen: