donderdag 30 april 2015

Proefvisitatie voor International Business and Languages in Emmen

Donderdag 30 april 2014 
De proefvisitatiecommissie in gesprek met de borgingscommissies













Reflectie
Ter voorbereiding op de visitatie in oktober 2015 organiseren we binnen Stenden Hogeschool vandaag in Emmen een proefvisitatie voor de HBO-Bachelor-opleiding International Business and Languages. De medewerkers van deze opleiding hebben een Kritische Reflectie geschreven, waarin men de opleiding heeft beschreven, geanalyseerd en beoordeeld op grond van de kwaliteitscriteria van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie, zoals die bij de visitatie zullen worden gehanteerd ten behoeve van de accreditatie van deze opleiding voor de komende jaren.
Zo'n proefvisitatiedag wordt georganiseerd om alle deelnemers van oktober 2015 in de gelegenheid te stellen zich optimaal voor te bereiden op het beoordelingstraject dat in het komende half jaar zal worden doorlopen.

Audit
We hebben een proefvisitatiecommissie samengesteld, die is samengesteld uit een onderwijskundige, een Head of School, een afgestudeerde, een werkveldvertegenwoordiger en - onder voorzitterschap van - de manager Quality Assurance van de bestuursstaf van het College van Bestuur.
Deze proefvisitatiecommissie heeft de Kritische Reflectie met alle bijbehorende bijlagen bestudeerd, en gaat vandaag voor nader onderzoek en verificatie allerlei andere opleidingsdocumenten beoordelen, om daarna in gesprek te gaan met de verschillende vertegenwoordigers van deze opleiding.

Proefvisitatie
Het proefvisitatiepanel krijgt ook een rondleiding langs de hogeschoolfaciliteiten aangeboden en gaat daarna gedurende de hele dag in gesprek met studenten, afgestudeerden, docenten, examinatoren, opleidingsmanagers en met enkele vertegenwoordigers van de diverse borgingscommissies, zoals van de examencommissie, de curriculumcommissie, de toetscommissie, de scriptiecommissie, de opleidingscommissie en de externe Werkveldadviescommissie van deze opleiding.
Aan het eind van deze proefvisitatiedag komen we met zijn allen nog een keer bijeen in de proefvisitatiekamer, waar de proefvisitatiecommissie een mondelinge rapportage verzorgt over de voorlopige bevindingen van deze audit.

Vertrouwen
Na vandaag zal van deze auditdag door het auditteam een proefvisitatierapport worden geschreven, dat de opleiding daarna ook zal gebruiken in haar kwaliteitscyclus om waar dat kan nog enkele 'puntjes op de i' te zetten, om ten tijde van de visitatie in oktober met trots te laten zien dat ook deze opleiding van Stenden Hogeschool voldoet aan alle kwaliteitscriteria die gelden voor goede opleidingen in het hoger beroepsonderwijs.
De voorzitter van het auditteam sluit haar plenaire rapportage van de eerste auditbevindingen af met de vaststelling van het auditteam dat deze opleiding met vertrouwen de visitatie van oktober aanstaande tegemoet kan zien.

Geen opmerkingen: