vrijdag 17 april 2015

Meesters en juffen laten iets van zichzelf zien

Vrijdag 17 april 2015 
Tentoonstelling in woorden & beelden over waarden en ambities van studenten









Foto's in Stenden Art Gallery
In de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool te Leeuwarden is momenteel een omvangrijke fototentoonstelling te bezichtigen van een groot aantal meesters en juffen in opleiding.
Deze studenten van de Stenden-Opleiding tot leraar Basisonderwijs hebben zichzelf laten portretteren op een fotobeeld, in een setting waarin ze gefotografeerd zijn met één of meerdere leerlingen van een basisschool, de plek waar ze hun praktijkervaring in het lesgeven opdoen, en wat voor velen van hen over enkele jaren de setting zal zijn voor het begin van hun loopbaan in het onderwijs.

Veilig, vreugde en streng
Bij de geëxposeerde foto's hangen teksten, waarin de gefotografeerde studenten aangeven wat hen bijvoorbeeld inspireert en boeit, wat voor hen belangrijke waarden zijn, en met welke ambitie zij aan het begin van hun onderwijsloopbaan staan.
Zo vindt bijvoorbeeld meester Thomas dat een veilige school ook een rijke school is, en wil juf Berber graag dat haar leerlingen nieuwsgierig zijn en dat ze de leerstof ook leuk vinden. Op haar foto wil ze vreugde uitstralen en laten zien dat ieder kind niet alleen geaccepteerd, maar ook geliefd is.
Meester Auke profileert zich als een sportieve en speelse meester, die ook wel streng is op de momenten waarop kinderen structuur nodig hebben om optimaal te presteren.

Juffen en meesters van morgen
Mooi om te zien met welke waarden en ambities onze basisschoolleerkrachten in wording van Stenden Hogeschool in het leven, studeren en werken staan. We vertrouwen erop dat de medewerkers en de studenten van Stenden Hogeschool elkaar inspireren en enthousiasmeren, en samen goede wegen vinden om ruimte te geven aan de nieuwsgierigheid en ambitie van iedere student. Dan worden deze gemotiveerde studenten van vandaag de inspirerende meesters en juffen van morgen.

Geen opmerkingen: