dinsdag 28 april 2015

Expositie van leerlingen van Edgar de Cruijer in De Hege Stins

Maandag 28 april 2015 
Het schilderij 'Tieners' van Connie Versteeg


















Realistische schilderijen
Tot 15 juni 2015 kan de schilderijententoonstelling van de leerlingen van Edgar de Cruijer in De Hege Stins te Stiens worden bezocht. De in Stiens wonende kunstschilder Edgar de Cruijer biedt enkele dagdelen in Leeuwarden schilderlessen aan in een cursus 'Realistisch schilderen', waarbij de schildertechniek, de materialenkennis, de individuele schilderbegeleiding en ook de gezelligheid centraal staan. Edgar de Cruijer geeft les in de oude technieken van het realistisch schilderen en van het fijnschilderen, zoals we dat van de 'oude meesters' kennen.

Leren kijken en veel oefenen
Schildertalent moet je ontwikkelen, en daarvoor is veel oefening nodig, met een goede begeleiding, om het nodige inzicht te verkrijgen. Schilderen is ook vooral leren kijken. Stap voor stap maak je tijdens je schilderlessen vorderingen, om tot een steeds beter resultaat te komen.
De huidige schilderijententoonstelling in De Hege Stins bestaat uit 34 schilderijen, gemaakt door twintig leerlingen van de 'meester', allen woonachtig in Fryslân, waarvan negen uit Stiens. Van Edgar de Cruijer hangt er ook een schilderij - een stilleven - bij.

Tieners van Connie Versteeg
Twee van de schilderijen in deze expositie zijn geschilderd door Connie Versteeg uit Leeuwarden. In dit weblogbericht is haar hier en nu tentoongestelde schilderij 'Tieners' afgebeeld.
Het is niet de eerste keer dat Connie Versteeg in Stiens schilderijen exposeert. In mei 2012 exposeerde ze al eens in het Gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel te Stiens.

Geen opmerkingen: