zaterdag 7 maart 2015

De ene draaideur naast de andere

Vrijdag 6 maart 2015
De nieuwe draaideur is al zichtbaar

Deurbouw
In mijn blog van 16 februari 2015 meldde ik reeds dat in het Haak-gebouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden de vlakke draaideur zou worden vervangen door een rondgaande draaideur.
Op die bewuste maandag gingen daartoe de werkzaamheden van start, die ongeveer drie weken zouden gaan duren. Gedurende die bouwperiode kunnen wij als medewerkers, studenten en gasten door de hoofd-entree niet naar binnen.
In de afgelopen drie weken hebben de bouwlieden de toegang naar deze ingangspartij binnen en buiten geblokkeerd, en wij konden in de afgelopen weken de andere buitendeur - aan de zijkant van het gebouw - gebruiken.

Nieuwe ingangspartij zichtbaar
Deze verbouwingswerkzaamheden hebben maar in zeer gering opzicht enig lawaaioverlast met zich meegebracht. Van de lichte hei-werkzaamheden hebben we slechts weinig gemerkt.
Toen ik aan het eind van vanmiddag buitenom het gebouw naar de parkeerplaats liep, zag ik dat alle werkzaamheden na de voorgaande drie weken nog niet gereed zijn, dus we kunnen aanvang volgende week nog geen gebruik maken van deze hoofdingang.
Inmiddels is zichtbaar dat de vlakke draaideur is verplaatst naar het midden van de ingangspartij, en dat de rondgaande draaideur op de plaats is ingebouwd waar voorheen de ingangspartij van de vlakke draaideur was.

Nog even geduld a.u.b.
Aan de gevel en aan de er naar toe leidende bestrating te zien hoeft het nog slechts enkele dagen te duren alvorens de nieuwe ingangspartij kan worden opengesteld voor het ingaand en uitgaand verkeer.
Vanaf dat moment zullen onze collega's van de hogeschoolreceptie voorbij deze vernieuwde entree alle studenten, medewerkers en onze gasten weer hartelijk verwelkomen.

Geen opmerkingen: