donderdag 19 maart 2015

De draaideur draait

Donderdag 19 maart 2015
De nieuwe ingangspartij van De Haak van Stenden Hogeschool















Deurwerken
In mijn blogs van 16 februari 2015 en van 6 maart 2015 meldde ik reeds dat in het Haak-gebouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden de vlakke draaideur zou worden vervangen door een rondgaande draaideur.
Op de bewuste februari-maandag gingen daartoe de werkzaamheden van start, die ongeveer drie weken zouden gaan duren. Gedurende die bouwperiode konden wij als medewerkers, studenten en gasten door de hoofd-entree niet naar binnen.
In die ruim drie weken hebben de bouwlieden namelijk de toegang naar deze ingangspartij binnen en buiten geblokkeerd, en wij konden in die afgelopen weken wel de andere buitendeur - aan de zijkant van het gebouw - gebruiken.

Nieuwe ingangspartij gereed
Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden aan de pui gereed en is zichtbaar dat de vlakke draaideur is verplaatst naar het midden van de ingangspartij, en dat de rondgaande draaideur op de plaats is ingebouwd waar voorheen de ingangspartij van de vlakke draaideur was.
De bouwhekken zijn al weer verwijderd, de bouwmaterialen zijn opgeruimd, het toegangspad naar de nieuwe entree is opnieuw bestraat, en inmiddels is de nieuwe entree opengesteld voor het binnenkomend en uitgaand verkeer.

Goed voor medewerkers en milieu
Onze collega's van de hogeschoolreceptie voorbij deze vernieuwde entree verwelkomen alle studenten, medewerkers en onze gasten binnen weer hartelijk. Vooral voor onze collega's van de Haak-receptie zal deze nieuwe draai-entree een opluchting betekenen, omdat zij nu bij het binnenkomen en het uitgaan van studenten, medewerkers en gasten geen last meer zullen hebben van een koude windvlaag, op de dagen dat de frisse westenwinden in najaar, winter en voorjaar vol op de gevel van De Haak staan.
Een nu meer constante binnentemperatuur bij de receptie (en) in de ontvangsthal zal zeker ook een energiebesparende werking hebben. Dat is dan ook weer mooi meegenomen.

Geen opmerkingen: