maandag 16 februari 2015

De ene draaideur is de andere niet

Maandag 16 februari 2015
De huidige entree nog eenmaal bij het ochtendgloren

Vlakke draaideur
Al weer bijna twee maanden na de langste nacht is het 's morgens vroeg om half acht al weer bijna licht. Tijdens het ochtendgloren werpt het volle lampenlicht vanuit de ontvangsthal van het Haak-gebouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden 's morgens haar schijnsel uitnodigend naar buiten. De boodschap is duidelijk: Dit is de hoofdingang van het bestuursgebouw. Welkom bij Stenden Hogeschool.
Als ik vanmorgen vroeg het gebouw in ga, realiseer ik me dat het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer is dat ik door deze vlakke draaideur het gebouw betreed.

Rondgaande draaideur
Vorige week meldde de Stenden-afdeling 'Facilities & ICT' namelijk dat de huidige vlakke draaideur hier zal worden vervangen door een rondgaande draaideur.
Straks zullen hier de werkzaamheden starten, die ongeveer drie weken zullen duren. Nog eenmaal kan ik nu nog door de huidige entree naar binnen.
Iets later in de ochtend hebben de bouwlieden de toegang naar deze ingangspartij binnen en buiten al geblokkeerd. In de komende weken zullen we de buitendeur aan de zijkant van het gebouw gebruiken.

Hartelijk welkom
Deze verbouwingswerkzaamheden zullen zeker enig lawaaioverlast met zich meebrengen, maar dat nemen we dan maar op de koop toe. Morgen zal er vóór de ingangspartij worden geheid, iets wat we onmiskenbaar zullen merken.
Over enkele weken - als alle werkzaamheden gereed zijn - kunnen we weer gebruik maken van deze hoofdingang, waarna onze collega's van de hogeschoolreceptie voorbij de vernieuwde entree alle studenten, medewerkers en onze gasten dan weer hartelijk zullen verwelkomen.

Geen opmerkingen: