woensdag 17 december 2014

Tweede visitatiedag voor MILTS & MISM

Woensdag 17 december 2014
Presentatie van de voorlopige bevindingen van de visitatiecommissie
















Onafhankelijk en gezaghebbend visitatiepanel
Na de succesvolle start van gisteren van de visitatie van de Stenden HBO-Bachelor-opleidingen 'Master International Leisure and Tourism Studies' en 'Master International Service Management' gaan we vanmorgen rustig verder met de tweede dag van deze tweedaagse visitatie. Het door de Netherlands Quality Agency (NQA) internationaal samengestelde visitatiepanel van onafhankelijke en gezaghebbende panelleden gaat vandaag opnieuw in gesprek met allerlei stakeholdersgroepen van deze beide Leeuwarder masteropleidingen van Stenden Hogeschool.

Uitvoering volgens draaiboek
Eerst wordt het managementteam van de beide opleidingen door de visitatiecommissie bevraagd, en daarna volgt een groep bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende commissies die deze opleidingen rijk zijn, zoals bijvoorbeeld de Opleidingscommissie en de Opleidingsexamencommissie.
Alle groepen worden na aankomst in de lobby van het Stenden Hotel ontvangen in de briefing-ruimte, waar men elkaar nog vragen kan stellen en de laatste informatie kan geven, alvorens de groepen geïnterviewd worden door de visitatiecommissie. Na het panelgesprek volgt voor iedereen eerst een nabeschouwing in de debriefing-ruimte, en dan is er tenslotte gelegenheid om onder genot van een consumptie nog even na te praten in de lobby van het Stenden Hotel. Vandaag neem ik namens de afdeling Quality Assurance van de CvB-bestuursstaf van onze hogeschool deel aan deze briefing- en debriefing-sessies, teneinde de visitatie optimaal te laten verlopen.

Studenten, medewerkers en management geïnterviewd
Als de groep studenten en medewerkers van de diverse commissies met het visitatiepanel heeft gesproken, is het de beurt aan een docententeam van beide opleidingen om met de visitatiecommissie in gesprek te gaan.
Daarna neemt het visitatiepanel de tijd om zich in haar interne beraadslaging te beraden op de bevindingen van de visitatie van gisteren en vandaag.
Als het panel klaar is, wordt het management team van beide opleidingen uitgenodigd voor een korte terugkoppeling op de hoofdlijnen van de bevindingen van de visitatiecommissie. En dan tenslotte worden alle betrokkenen van deze visitatiedagen uitgenodigd om de visitatiekamer binnen te komen, waar de voorzitter van het visitatiepanel een plenaire terugkoppeling verzorgt van de voorlopige bevindingen van deze twee visitatiedagen.

Complimenteuze terugkoppeling van bevindingen
Tot aller vreugde laat de panelvoorzitter zich namens de visitatiecommissie op complimenteuze wijze uit over de aantoonbare kwaliteit van het programma van deze beide master-opleidingen, van de wijze waarop de studenten hier onderwijs genieten, en van de goede wijze waarop wordt beoordeeld en vastgesteld dat de studenten voldoen aan de vereiste kwalificaties voor afstuderen. Het is duidelijk dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de bevindingen van dit panel, dat haar kwaliteitsonderzoek zo gedegen heeft uitgevoerd in de afgelopen twee onderzoeksdagen in de Leeuwarder Stenden-vestiging. We kunnen nu met vertrouwen het positieve visitatierapport tegemoet zien; een mooie kroon op het vele en goede werk dat de medewerkers en studenten voor en van deze opleiding hebben verricht.

Geen opmerkingen: