dinsdag 16 december 2014

Twee visitaties op één dag

Dinsdag 16 december 2014
De visitatiekamer voor de NQA in Stenden Hotel te Leeuwarden















Beoordeling Onderzoek en Onderwijs
Het is vandaag bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden een wel heel speciale dag, want we hebben vandaag twee verschillende visitaties parallel lopen in de conferentiezalen van ons Stenden Hotel te Leeuwarden. Vandaag is de Onderzoekseenheid van onze 'School of Education' met succes gevisiteerd door de visiterende en beoordelende instantie AeQui; en vandaag & morgen worden twee van onze HBO-Masteropleidingen ook gevisiteerd, door een internationaal samengesteld visitatiepanel van de visiterende en beoordelende instantie Netherlands Quality Agency (NQA). Het gaat bij deze opleidingenvisitatie vandaag & morgen om de opleidingen 'Master of International Leisure and Tourism Studies' (MILTS) en 'Master of International Service Management' (MISM).

MILTS & MISM
In twee verschillende teams worden alle betrokkenen voorafgaand aan hun panelgesprek voorbereid met een korte briefing-sessie, en na het panelgesprek worden alle gespreksgroepen in de gelegenheid gesteld om nog even met elkaar terug te blikken op het pas gevoerde panelgesprek.
Vandaag maak ik deel uit van het team dat de opleidingenvisitatie van MILTS & MISM faciliteert ten behoeve van een vlekkeloos te verlopen tweedaagse visitatie.  Met zijn allen proberen we het visitatiepanel tijdig alle relevante gegevens te verschaffen, die het panel nodig heeft om zich op gedegen wijze een goed oordeel te kunnen vormen over de kwaliteit van deze twee internationale HBO-masteropleidingen van Stenden Hogeschool.

Staf, studenten, alumni en werkveldvertegenwoordigers
Met een zogenoemde Showcase worden aan het begin van de dag aan de visitatiecommissie de headlines van de beide opleidingen gepresenteerd, en daarna verzorgen twee studenten en een alumna van de beide opleidingen een korte rondleiding langs de voor studenten belangrijke faciliteiten van onze hogeschool.
Het visitatiepanel spreekt daarna vanmiddag en vanavond uitgebreid met achtereenvolgens groepen studenten, afgestudeerden en met een omvangrijke delegatie van werkveldvertegenwoordigers die vanuit hun perspectief kunnen vertellen over de wijze waarop de opleidingen in samenwerking met organisaties uit de beide werkvelden vorm en inhoud geven aan deze beroepsopleiding op het gebied van met name Leisure, Hospitality, Tourism en Retail.
Aan het begin van de avond is de volledige gespreksagenda van vandaag doorlopen, en resteert de welverdiende tijd voor het diner, de laatste voorbereidingen voor morgen en een goede nachtrust. Morgen gaan we weer verder.

Geen opmerkingen: