dinsdag 23 december 2014

Sjoukje Boersma exposeert in De Hege Stins

Maandag 22 December 2014
Schilderij van Sjoukje Boersma in De Hege Stins te Stiens

Van de nood een deugd maken
Tot 12 januari 2015 exposeert Sjoukje Boersma een aantal mooie schilderijen in de ontvangsthal van het kerkelijk centrum De Hege Stins in Stiens. Ze is geboren (1953) en getogen in Kimswerd, en momenteel woonachtig in Franeker.
Vanaf het moment dat Sjoukje jaren geleden met een chronische ziekte werd geconfronteerd, was ze genoodzaakt om veel thuis te zitten.
Creatief is Boersma altijd geweest, en het vinden van een bij die situatie passende hobby duurde dan ook niet lang. Schilderen is voor haar nu niet meer gewoon zomaar een hobby of tijdverdrijf, want schilderen is nu haar passie, en een uitlaatklep voor gevoelens en emotie.

Schilderen kun je leren
Al snel ontdekte Sjoukje Boersma al schilderend dat het maken van een schilderij je meevoert in je eigen fantasie. Je kunt immers maken wat je wilt, en je kunt daar helemaal in op gaan.
Om goede schildertechnieken te leren, is Boersma bij Jaap van Dijk op schildercursus gegaan. Met de kennis, het inzicht en met de vaardigheden die ze daar heeft opgedaan, maakt Sjoukje momenteel haar schilderijen.
Sjoukje: 'Ik hoop dat u - net als ik - kunt genieten van mijn werken".
Volgens mij zit dat wel goed; kom ook maar eens kijken in De Hege Stins te Stiens.

Geen opmerkingen: