zondag 21 december 2014

Licht voor de wereld

Zondagavond 21 december 2014
Opzwepende Afrikaanse percussie van All for One

Kerstconcert 2014 in Stiens
Vandaag organiseert de Stienser Evangelisatie- en Zendingscommissie haar jaarlijkse kerstconcert in De Hege Stins te Stiens. Het thema van dit concert is 'Licht voor de wereld'. We genieten vanavond van een fantastisch kerstconcert van het Friese multiculturele gospelkoor 'All for One', bestaande uit ongeveer 50 leden, afkomstig van ongeveer tien nationaliteiten, die samen 16 verschillende talen spreken.

All for One - Multicultural Gospel Choir
'All for One - Multicultural Gospel Choir' is het eerste en enige grote multiculturele gospelkoor in het noorden van Nederland. Het idee voor een multicultureel gospelkoor is ontstaan in de samenwerking tussen muzikaal leider-dirigent Wilco Kloosterman en Basile Maneka, leadzanger, gitarist, percussionist en componist. Het koor zingt gospels in allerlei verschillende talen. Vanavond genieten we van de vrolijke gospelsongs in onder andere het Zulu, Engels, Lingala, Spaans en Papiamento. De opzwepende Afrikaanse percussie van de Senegalese percussionist geeft het koor behoorlijk power.

Het feest van Kerst
We worden anderhalf uur getrakteerd op een breed assortiment gospels, waaronder ook diverse kerstliederen in verschillende talen. Alles wordt uit de kast gehaald: samenzang, solozangers, korte percussiesolo's, een variƫteit aan instrumentale begeleiding, veel beweging in het koor, en af en toe een uitbundige solodansje.
Tussen de bedrijven door wordt er nog een Perzisch kerstverhaal voorgelezen van 'de vierde wijze', die zijn afspraakje met de drie 'wijzen uit het oosten' misloopt, en vervolgens tientallen jaren op zoek gaat naar de in Bethlehem geboren koning.
Na dit verhaal gaat het koor weer helemaal los, en dat werkt zo enthousiasmerend dat het publiek in de volle kerkzaal meezingt, meeklapt en meedanst.
Het resultaat is een grandioos kerstconcert van een uitbundig multicultureel gospelkoor en een evenzo uitbundig dankbaar publiek.

2 opmerkingen:

Martje zei

dat ziet er fantastisch uit , had ik dus wel moeten gaan , jammer !!!
gr. Martje.

Wiep Koehoorn zei

Dag Martje,
Dank voor je reactie. Met deze blog in woord en beeld - inclusief de korte video - kun je toch nog iets meebeleven van dit schitterende kerstconcert.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
pgs23dec14