zaterdag 30 augustus 2014

SSW Daily

Vrijdag 29 augustus 2014
Viermaal een SSW Daily van Stenden Hogeschool

Duizenden nieuwe studenten in Leeuwarden
Afgelopen maandag is de StudieStartWeek (SSW) in Stenden Hogeschool weer van start gegaan. Duizenden studenten hebben deze week hun introductieweek gehad in één van de drie Leeuwarder hogescholen, waarvan een groot deel van die eerstejaars studenten hun studie op Stenden Hogeschool van start lieten gaan.

Introductie in studeren, wonen en recreëren
De hele week zijn de nieuwe studenten geïntroduceerd in allerlei facetten van het studeren, met bijvoorbeeld aandacht voor de studeren in het algemeen, voor de gekozen hogere beroepsopleiding, voor het onderwijs(concept), voor je medestudenten en docenten, (het gebouw van) de hogeschool, het uitgaansleven en voor Leeuwarden als Studiestad, met al haar faciliteiten voor studenten.

Daily Magazine
Elke dag verscheen er een dagblad op magazine-formaat, waarin ouderejaars studenten aan eerstejaars studenten en aan ieder ander die daarvoor ook belangstelling heeft dagelijks een overzicht bieden van bijvoorbeeld de activiteiten van de vorige dag van de Studiestartweek.
Deze dagelijkse magazines verschijnen onder de titel 'SSW Daily'. Aan het eind van de week liggen overal in de hogeschool stapeltjes magazines, die samen een goed beeld geven van deze nuttige, maar ook gezellige StudieStartWeek.

Texts & Pics
Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen in deze dagkranten zijn: de studentenkaart, studentensport, studentenkamers, tips voor een bijbaantje, interviews met studenten en docenten, studentenmenu's, SSW-kleding voor studiestarters, dagactiviteiten, culturele evenementen, kroegentips, de studentengroep van de dag, introductie in probleemgestuurd onderwijs (PGO) en lijstjes met diverse tips voor studiestarters.
De magazines bevatten veel foto's, waarbij de zogenoemde 'Sport Pics!' & 'Party Pics!" uiteraard niet ontbreken, want het moge duidelijk zijn dat zo'n Studiestartweek ook veel 'fun' betekent.

Geen opmerkingen: