donderdag 28 augustus 2014

Bestuur Jabikspaad na de zomer weer bijeen

Woensdag 27 augustus 2014
Een collage in het Labyrinth van de Zomerexpositie over Pelgrimeren














Ook in de zomer volop in bedrijf
Gedurende de zomermaanden komt het bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân in principe niet bijeen. Dat is de periode van ons zomerreces, waarin onze stichtingsbestuursleden er veelal ook op uit trekken om veel te wandelen, te fietsen, al dan niet pelgrimerend.
In de afgelopen zomerweken is er tussen de vakantiebedrijven door toch nog veel werk verzet. Denk maar aan de organisatie en de uitvoering van de succesvolle Zomerexpositie over Pelgrimeren in De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie.
Nu de scholen in het noorden weer zijn begonnen, gaat ook het werkseizoen voor het bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân vanavond weer van start. We vergaderen vanavond in de Jacobshoeve in Sint-Jacobiparochie.

Informeel en formeel met een camino-koekje
Onder het genot van een kop koffie en thee met de uit Spanje meegenomen 'Camino-koekjes' vertellen we eerst elkaar over onze belevenissen qua lief en leed van de afgelopen zomervakantieweken. Daarna is het tijd voor de meer zakelijke kant.
We hebben vóór de zomer veel verschillende onderwerpen besproken en hebben er éérst behoefte aan om alles bij aanvang van dit seizoen goed op een rij en in beeld te krijgen. Daarom kiezen we ervoor om vanavond alle lopende zaken kort de revue te laten passeren, om van elk item te beoordelen of het is afgewikkeld, wat er nog aan moet worden gedaan, welke werkverdeling we daar op toepassen en wanneer bepaalde lopende zaken worden hervat en/of afgerond.

Lopende zaken voor pelgrims
Zo spreken we bijvoorbeeld over lopende externe contacten, de huidige Zomerexpositie over Pelgrimeren, diverse ingekomen stukken, een eventuele herziening van onze bestuursstructuur, allerlei vormen van PR rondom het Jabikspaad, de onverwacht hoge verkoopaantallen en de nog resterende voorraad van onze routegids, de plannen om te komen tot een nieuwe website, de informatieborden langs het Jabikspaad, stempelposten en overnachtingsadressen, financiën in het algemeen en subsidies in het bijzonder, bewegwijzering en de zogenoemde Jabiksrûntsjes.  

Geen opmerkingen: