vrijdag 4 juli 2014

Help ons klussen bij Nijkleaster in Jorwert

Vrijdag 4 juli 2014
De verbouwing van de Voorkerk van Nijkleaster in Jorwert is begonnen


















Klussen tijdens de verbouw
Als bestuur & medewerkers van de Stifting Nijkleaster zijn wij verheugd u te kunnen meedelen dat de verbouwing van de Jorwerter (voor)kerk is begonnen op maandag 23 juni 2014.
De financiële sponsoractie 'Help ons bouwen' voor de Verdieping in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk van Nijkleaster in Jorwert heeft tot nu toe ongeveer € 80.000,-opgeleverd.
Daar moet nog € 20.000 bij, dus uw bijdrage is nog wel gewenst, maar als stichtingsbestuur van Nijkleaster hebben we alvast besloten om de verbouwing te laten doorgaan.
In deze Klus-brief vragen wij u: 'Help ons klussen'.

Schuren, verfkrabben en grondverven
Om subsidie te krijgen van Europa en van de Provincie Fryslân (die al eerder was  toegekend) moet er ook altijd voor een aanmerkelijk deel vrijwilligerswerk worden verricht. Wij hebben in de komende weken vrijwilligers nodig die willen helpen met het schilderwerk. Een professionele schilder voert het definitieve schilderwerk uit, en wij vragen vrijwilligers voor het schuren, het verfkrabben en voor het grondverven. In de periode van 24 juli tot 9 augustus 2014 wordt er elke ochtend geschuurd, gekrabd en geschilderd in de Jorwerter kerk.

Werken in de zomervakantie
Wij roepen u hierbij op om mee te doen aan deze klus, want er moet in korte tijd veel gebeuren. U kunt in deze periode met uw hulp elke ochtend om 9.00 uur (tot 13.00 uur) in de Sint-Radboudkerk van Jorwert terecht. Materiaal en begeleiding zijn dan aanwezig.
U kunt op de bonnefooi komen of - nog beter, en voor de zekerheid - u vooraf opgeven bij Teake Posthuma (lid van de Kleasterried van Nijkleaster). Dan kan Teake een rooster maken. Vier vrijwilligers per ochtend zou al heel mooi zijn.
Mathieu van den Boogaard uit Jorwert coördineert het schilderwerk op de locatie in de kerk.


Kortom

Klus: Helpen bij schilderwerk

Periode: donderdag 24 juli - zaterdag 9 augustus 2014 (of zoveel eerder als het werk klaar is).

Opgave bij: Teake Posthuma, (058-2551355 of via teake.posthuma@hetnet.nl

Meer info: www.nijkleaster.nl  of https://www.facebook.com/nijkleaster.jorwert

Dank je wel
Bij voorbaat veel dank uw voor uw hulp, en graag tot ziens in de Sint-Radboudkerk te Jorwert.

Henk Kroes (voorzitter, namens alle bestuurders)
Hinne Wagenaar (pionier-predikant, namens de medewerkers)

Geen opmerkingen: