dinsdag 10 juni 2014

Kaatsen in Wommels

Dinsdag 10 juni 2014
Avondkaatsen op het Freule-terrein van Wommels


















In klein comité bijeen
Vanavond komen we als bestuurders van Stifting Nijkleaster in klein comité bijeen om terug te blikken op de bestuurlijke zelfevaluatie van onze vorige bestuursvergadering van Nijkleaster.
Ter voorbereiding op onze volgende bestuursvergadering blikken we met deze evaluatie-uitkomsten vooruit op wat we mogelijk met deze evaluatieresultaten in bestuurlijk opzicht zouden kunnen doen. Het resultaat is een voorstel aan het stichtingsbestuur, dat ter bespreking en ter besluitvorming in de eerstvolgende bestuursvergadering in Jorwert zal worden voorgelegd aan het voltallige bestuur.

Avondkaatsen voor de jeugd
We vergaderen daartoe in Wommels. Dit Friese dorp is bekend vanwege de zogenoemde 'Freulepartij', het beroemde jaarlijkse Friese kaatsevenement voor jongens van 14-16 jaar.
Midden in het dorp, op het kaatsveld tegenover het gemeentehuis en bij de kerk is het een drukte van belang.
Tientallen jongens en meisjes zijn hier aan het kaatsen. Hier en daar staat een telegraaf om de stand van een kaatswedstrijd bij te houden.
De avondzon schijnt aangenaam over het frisgroene kaatsveld aan de voet van de dorpsterp; al met al een puur Fries dorpsplaatje

Geen opmerkingen: