donderdag 23 januari 2014

Bestuur Stifting Nijkleaster bijeen in Jorwert

Dinsdag 21 januari 2014
Een prima opkomst op de eerste Kleaster-snein in Jorwert 

Een goed begin van 2014
Vanavond komen we als bestuur van de Stifting Nijkleaster bijeen ten huize van de familie Wagenaar te Jorwert. Het is de eerste bestuursvergadering van dit jaar. In dit nog jonge kalenderjaar hebben al weer de eerste Nijkleaster-activiteiten plaatsgevonden, waarvan drie Kleaster-ochtenden op de wekelijkse woensdag en de allereerste Kleaster-snein in de nog jonge geschiedenis van Nijkleaster. De activiteiten zijn dus alweer volop in werking, en dan mag uiteraard ook het bestuur niet achterblijven. We blikken terug op 2013 en kijken en besturen vooral ook vooruit naar 2014, en naar wat daarop volgt.

Mooie brochures over Nijkleaster
Door de enthousiaste inzet en deskundige inbreng van een productieteam is in de afgelopen weken een 36 pagina's tellende kleurenbrochure geproduceerd en gepubliceerd over het werk van Nijkleaster. Deze prachtige brochure is voor vijf euro te koop via info@nijkleaster.nl, en wie één of meer van deze brochures bestelt, draagt met die aankoopprijs ook financieel bij aan de opbouw van dit nieuwe Friese klooster, dat op protestantse leest wordt geschoeid.
Ook de nieuwe landelijke brochure van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), over 'Pionieren vanuit de Protestantse Kerk' besteedt in beeld en tekst veel aandacht aan Nijkleaster in Jorwert. Op de omslag staat een prachtige foto van een Kleaster-kuier door het karakteristieke landschap nabij Jorwert.

Oanhâlde as storein
In de bestuursbijeenkomst van vanavond spreken we onder andere over het bijgewoonde seminar met de Britse bisschop Graham Cray, over de goede samenwerking met de kerkelijke gemeente Westerwert, over de Stiftingsbegroting van 2014, over subsidies en overige fondsenwerving, over religieuze kunst, over de tweede bouwfase in de Sint-Radboudkerk, over de benoeming van een nieuwe secretaris en op termijn van de nieuwe penningmeester, over de laatste twee overige bestuursvacatures, en - zoals elke vergadering - ook over de eerste plannen voor de realisatie van een nieuw klooster in hout & steen. De bouw van een nieuw klooster is dè grote uitdaging waarvoor we ons als bestuur momenteel zien gesteld. Alle materiële en immateriële hulp van mensen en organisaties om ons heen zullen we moeten aanwenden om deze droom eens werkelijkheid te zien worden. We houden goede moed en 'hâlde oan as storein'.

Geen opmerkingen: