donderdag 26 september 2013

It Paad Bjuster in het Stienser Maïsdoolhof

Donderdag 26 september 2013
De ingang van het Maïsdoolhof 'It Paad Bjuster' aan de Goadyk bij Stiens


Dolen voor KiKa aan de Goadyk in Stiens
Wegens het grote succes in 2008 is er dit jaar aan de Goadyk ten noordwesten van Stiens weer een Maïsdoolhof gerealiseerd. Dit Stienser Maïsdoolhof is bedacht en uitgevoerd door Astrid Hiemstra van de Slachtedyk bij Stiens. Het doolhof kreeg de passende Friese naam 'It Paad Bjuster'. 
Het entreegeld van het Maïsdoolhof komt ook dit jaar weer volledig ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jong en oud mogen voor € 1,50 het Maïsdoolhof deze maand nog betreden. Het doolhof is tot en met 30 september 2013 geopend tussen 10.00-19.00 uur. Kinderen onder de tien jaar mogen het Maïsdoolhof alleen betreden onder begeleiding van een volwassene. Wanneer er niemand aanwezig is bij de ingang van dit doolhof, kun je het toegangsgeld in de gele bus bij het hek doen, opdat je financiële bijdrage in elk geval ten goede komt aan het goede doel.

Minimale kosten voor een maximale opbrengst
Het Maïsdoolhof is mede tot stand gekomen met hulp van een aantal ondernemers en bedrijven uit de omgeving van Stiens. Zij hebben het een en ander beschikbaar gesteld, waardoor de organisatiekosten minimaal zijn en de opbrengsten voor KiKa maximaal zullen zijn.
Bij de ingang van het Maïsdoolhof is een kleine kantine, waar je koffie, thee, limonade en lekkere KiKataartjes kunt kopen. Hier worden ten behoeve van de Stichting KiKa ook beren en sleutelhangers verkocht.

Speur in het doolhof en win de KiKa-beer
Voor wie dat leuk vindt, is er ook een speurtocht door het Maïsdoolhof. Bij de kantine liggen briefjes waar je acht letters (die in het doolhof zijn verstopt) op kunt schrijven. Als je alle letters onderweg hebt gevonden, kun je daar een woord van maken. Het briefje met de oplossing kun je dan bij de ingang/uitgang in de gele bus doen, of in de doos bij de kantine. Zodra er weer duizend euro aan entreegelden binnen zijn gekomen, wordt uit alle ingeleverde briefjes het briefje van een prijswinnaar getrokken. De winnaar krijgt een grote KiKabeer!

Reitsje jo ek it paad bjuster?
Wie dit mooie initiatief nog wil steunen en hier 'it paad bjuster' wil raken, is daartoe nog tot en met het komende weekend in de gelegenheid, dus 'net stinne, der hinne!'

Geen opmerkingen: