vrijdag 30 augustus 2013

Seizoensstart voor het Regiocomité Fryslân

Dinsdag 27 augustus 2013 
Beeldmerk van VU-connected


Nazomeren
Nu de zomervakantie weer voorbij is, komt ook het Regiocomité Fryslân van de VU-Vereniging weer bijeen; vanavond in de vergaderaccommodatie van Stenden University Hotel in Leeuwarden. Aan het eind van de middag starten we met een warme maaltijd in de Canteen, het bedrijfsrestaurant voor studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool, zodat we bij aanvang van de avond kunnen beginnen met onze avondvergadering.
Eerst blikken we kort terug op de zaken die in de afgelopen zomerweken zijn gedaan, en op de ingekomen stukken die in de afgelopen weken binnen zijn gekomen.

Drieluik over Voedselcrisis
Het tweede deel van de avond gaat vooral over de publieksactiviteiten, die we in de komende maanden organiseren voor en met VU-connected. In het najaar organiseren we bijvoorbeeld in samenwerking met het Friesch Dagblad en met Tresoar een lezingen-drieluik over de actuele Voedselcrisis, waarvan de eerste twee avonden al zijn ingevuld.
  1. Op 3 september 2013 zal Albert Jan Maat (voorzitter van LTO-Nederland) met het publiek in gesprek gaan over actuele vragen rondom schaalvergroting en verduurzaming in de landbouw en veeteelt. Schaalvergroting en/of Biodiversiteit en ook Verduurzaming zijn een aantal onderwerpen die deze avond in Tresoar aan de orde zullen komen. 
  2. Op 15 oktober 2013 zal Rudy Rabbinge (emeritus universiteitshoogleraar Duurzame Ontwikkeling en Voedselzekerheid) met de aanwezigen in de bovenzaal van Tresoar in gesprek gaan over de globale problematiek rondom ons voedsel. Wat kan bijvoorbeeld de hoogproductieve Nederlandse en ook Friese landbouw bijdragen aan de huidige problemen van verspilling en eerlijke verdeling van voedsel?

Openbare lezing over Gedrag, Gezondheid en Geluk
Op 14 oktober 2013 organiseren we de jaarlijkse Statutaire Ledenvergadering van het Regionaal Verband Fryslân van onze VU-Vereniging, in de congresruimte van Stenden University Hotel in Leeuwarden.
Na deze jaarvergadering volgt onze Sminialezing 2013: een publiekslezing van dr. Meike Bartels, Universitair Hoofddocent Biologische Psychologie van de Vrije Universiteit, over het Samenspel van genen en omgeving en over de ontwikkeling van gedrag, gezondheid en geluk over de tijd. Ze zal onder ander ingaan op de bijdrage van genen en omgeving aan stabiliteit en veranderingen van gedrag en geluk. Kunnen we specifieke genen identificeren, en welke omgevingsinvloeden spelen een rol? Ook dit belooft een interessant avondprogramma te worden.
Voor alle publiekslezingen in Fryslân - die voor iedereen gratis toegankelijk zijn - kan men zich inschrijven via de website van VU-connected.

VU-verenigingszaken
Het derde deel van deze avondvergadering handelt met name over diverse Verenigingsaangelegenheden. De stukken voor de eerstvolgende Ledenraadsvergadering liggen ter voorbespreking vanavond ter tafel. We bespreken de diverse aangelegenheden, die in de aanstaande extra Ledenraadsvergadering van september 2013 zijn geagendeerd.



Geen opmerkingen: