woensdag 28 augustus 2013

NIjkleaster-bestuursvergadering in de Radboudkerk van Jorwert

Maandag 26 augustus 2013 
De Sint-Radboudkerk in Jorwert


















Zomer 2013
De zomervakantie is weer voorbij, en daarmee begint ook het vergaderseizoen weer. Vanavond komen we als bestuur van de Stifting Nijkleaster voor het eerst na ons zomerreces weer bijeen, wederom in de voorkerk van de Sint-Radboudkerk in het Friese Jorwert, waar Nijkleaster momenteel is gevestigd.
In het begin van deze bijeenkomst blikken we eerst terug op alle zaken en belevenissen van de afgelopen zomerweken. Daarbij komt ook het verslag van onze vorige vergadering aan de orde.
In de zomervakantie heeft de Friese kunstenaar Jentsje Popma zijn kunstwerk van 'De Hynsteblom' (De Paardenbloem) aan Nijkleaster geschonken, waaraan ook door de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad aandacht is besteed in woord en beeld. Zodra Nijkleaster in of nabij Jorwert een permanente kloosterlocatie krijgt, zal dit grote kunstwerk een mooie plaats krijgen in het nieuwe protestantse klooster van Fryslân.

Bestuuurswerk 2013-2014
Hiermee maken we de overgang van het vorige werkseizoen naar het nieuwe seizoen 2013-2014. Ik word benoemd als vertegenwoordigend bestuurslid van de Kascommissie 2013; een externe kandidaat wordt daartoe binnenkort benaderd, opdat we aanvang 2014 in opdracht van het stichtingsbestuur ons werk als Kascommissie kunnen uitvoeren.
Ook twee andere bestuurscommissies komen aan de orde, waarvan de ene de 'Nijkleasterdei' van oktober 2013 en de andere commissie de 'Frijwilligersdei' van november 2013 zal voorbereiden. Ik participeer in de tweede commissie, die een middag- en avondprogramma zal organiseren voor alle vrijwilligers van Nijkleaster.
Daarna voeren we een gesprek over enkele bestuurszaken, waarin onder andere aan de orde komen: samenstelling, taakverdeling, functioneren en plannen tot het evalueren van het functioneren van bestuur, bestuurders en medewerkers van de stichting. Daartoe zal ik binnenkort een startnotitie schrijven voor de volgende bestuursvergadering.

Toekomst voor Nijkleaster
Een groot deel van onze avondbijeenkomst wordt besteed aan de voortgang op de subsidieaanvragen voor de 2e fase van de verbouw van de voorkerk, van waaruit Nijkleaster haar activiteiten ontplooit. Ook de vervolgstappen ten behoeve van een toekomstige permanente kloostervestiging van Nijkleaster worden gezamenlijk met elkaar doorgenomen; die leiden tot werkafspraken voor de komende weken.
Ter facilitering van onze droom en grootse plannen voor de komende jaren tekenen we als bestuur in op een leergang over ondernemerschap in spirituele centra, teneinde ook aan de hand van gedegen deskundigheidsbevordering (de kwaliteit van) ons bestuurswerk te faciliteren.

Stilte, Bezinning en Verbinding in 2013-2014
Met tevredenheid en trots nemen we kennis van de nieuwe flyer voor de wekelijkse 'Kleaster-ochtend' (elke woensdag in Nijkleaster te Jorwert) en van de nieuwe folder voor het Nijkleaster-programma van het najaar van 2013 en het voorjaar 2014. De programmering is gereed, het promotiemateriaal is klaar en staat ook op de website van Nijkleaster, waarmee de inschrijving van de deelnemers voor het komende seizoen is geopend. Nijkleaster is klaar voor het nieuwe seizoen. Onze gasten zijn welkom om in en bij Nijkleaster Stilte, Bezinning en Verbinding te beleven.

Geen opmerkingen: