donderdag 11 juli 2013

Sjaloom - Vrede van God

Donderdag 11 juli 2013
Sjaloom uit Stiens; voor u, voor jou en voor mij

 













Kindernevendienst
Ook afgelopen zondag gingen de kinderen tijdens de kerkdienst in de Sint-Vituskerk van Stiens naar de Kindernevendienst.
Voorafgaand aan de verkondiging wandelen de kinderen van de basisschool met hun Kindernevendienstleiding de kerkzaal uit, om in een andere ruimte een speciaal kinderprogramma te volgen, dat parallel loopt aan de doorgaande kerkdienst in de kerkzaal.

Sjaloom
Na de preek komen de kinderen weer terug in de kerkzaal, om het laatste gedeelte van de kerkdienst samen met hun ouders nog bij te wonen. De Kindernevendienstkinderen wandelen tussen de rijen kerkbanken en stoelen naar voren, om weer plaats te nemen bij hun ouders.
Deze keer hebben de kinderen gekleurde briefjes in de hand. Tijdens het tussen de rijen naar voren lopen, delen deze kinderen die briefjes uit aan de volwassenen in de kerkzaal. Ook ik krijg zo'n briefje aangereikt. Alstublieft!
Dank je wel!
Het blijkt een vakantiegroet te zijn. De kinderen en de Kindernevendienstleiding wensen ons tijdens onze zomervakantieweken: 'Sjaloom; de Vrede van God'.

Vrede van God geef je door
De 'Vrede van God' is iets om vooral ook door te geven aan anderen.
De kinderen van onze kerkelijke gemeente gaven ons afgelopen zondag daartoe het goede voorbeeld.
En 'goed voorbeeld doet goed volgen', zo luidt het spreekwoord.
Dan kan en wil ik niet achterblijven, dus of je nu wel of niet op vakantie gaat:
ik wens je Sjaloom, de Vrede van God.

Geen opmerkingen: