maandag 8 juli 2013

Het goed gevulde nest van Meppel

Maandag 8 juli 2013 
Drie ooievaars op het nest van Stenden Hogeschool in Meppel

















De fraaie schooltuin van Stenden Meppel
Elk jaar is het weer een feest om ook in het voorjaar in onze vestiging van Stenden Hogeschool in Meppel te werken. Daar hebben we namelijk rond het hogeschoolgebouw op onze campus een bijzondere, 'wilde' tuin, waarin tijdens het voorjaar prachtige planten in bloei staan. Voor onze studenten van de Meppeler Opleiding tot Leraar Basisonderwijs is dat een mooi terrein om als student-natuurvorser onderzoek te doen naar de flora & fauna.

Het ooievaarsnest van Stenden Meppel
In die tuin staat op enige meters afstand van het twee verdiepingen tellende hogeschoolgebouw een mast met daarop een groot ooievaarsnest. Elk jaar nestelt daar een ooievaarspaar in, en dan is het na het leggen van de eieren een kwestie van tijd om de jonge ooievaars uit hun ei te zien komen.
Ook dit jaar heeft het ooievaarspaar weer voor welkome gezinsuitbreiding gezorgd.

Groeien in het nest
Vanmorgen ben ik enkele uren voor de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs aan het werk in deze Stenden Hogeschool-vestiging in Meppel.
Als ik vanaf de parkeerplaats de ingang van het hogeschoolgebouw nader, zie ik boven op de hoge schoorsteen van het schoolgebouw één van de ooievaars 'van het huis' staan, in een prachtig wit-zwart-rood contrast tegen de onbewolkte lichtblauwe lucht.
In het hogeschoolgebouw loop ik direct door naar de bovenste verdieping, om vanuit het lokaal tegenover het ooievaarsnest eerst de twee jongen en één van de volwassen ooievaars op het ooievaarsnest goed te kunnen bekijken. Evenals ook in voorgaande jaren, is het weer prachtig om te zien.

Uitvliegen
De ooievaarsjongen zijn al behoorlijke groot, dus het zal vast niet meer zo lang duren dat de jongen zullen uitvliegen.
Niet alleen deze ooievaarsjongen vliegen over enige tijd uit.
Ook onze studenten die pas zijn afgestudeerd en die nog in de komende zomerweken gaan afstuderen, zullen na hun afstuderen uitvliegen. Ze zijn allemaal toegerust om de wijde wereld in te gaan, om daar hun waarde(n)volle bijdrage te gaan leveren aan het basisonderwijs in Nederland en in internationale scholen in het buitenland.

Nog even wachten, dan vliegen alle ooievaars uit.

Geen opmerkingen: