donderdag 11 juli 2013

Bachelor of Laws

Woensdag 10 juli 2013 
Gerda van Lingen spreekt de drie afgestudeerde Honours-studenten toe





















18 nieuwe Bachelors of Laws
Na de afstudeersessie van 20 juni 2013 besloot de Opleidingsexamencommissie van de HBO-Bachelor-opleiding 'Sociaal-Juridische Dienstverlening' (SJD) van de Hanzehogeschool Groningen dat Baukje is geslaagd voor het examen van deze opleiding.
Vandaag komen we als familie en vrienden van de 18 recent afgestudeerden van deze opleiding samen met een groep medewerkers van deze opleiding bijeen in het gebouw 'De Appel' op het Zernikecomplex te Groningen, ter gelegenheid van de aanstaande feestelijke uitreiking van de Getuigschriften aan deze 18 gediplomeerden.

Uitreiking van Getuigschriften
De grote groep gasten wordt ontvangen in de foyer van De Appel. Alvorens de getuigschriftenuitreiking aanvangt, worden buiten enkele groepsfoto's gemaakt van alle geslaagden. Daarna worden deze afgestudeerden met staande ovatie ontvangen in de grote zaal van De Appel, waar vanmiddag de getuigschriftenuitreiking plaats zal vinden.

Innovatieve professionals in de sociaal-juridische dienstverlening
Niek Roelfs - de Teamleider van de opleiding SJD - spreekt het welkomstwoord uit aan alle genodigden in de zaal.
Hij vertelt dat in de komende maanden augustus en september nog een behoorlijke groep later dan gepland zal afstuderen, in verband met de verzwaarde eisen die momenteel aan het afstuderen in het hoger onderwijs worden gesteld. Ook noemt hij dat deze nieuwe lichting afgestudeerden op grond van het vernieuwde curriculum van de opleiding nu als sociaal-juridische dienstverlener aan het werk gaat als 'innovatieve professional'. En de heer Roelfs sluit af met een goede raad aan deze afgestudeerden: 'Blijf je doorontwikkelen; zoek de randen van je kunnen'.

Share your talent
Tweede spreekster is mijn voormalige collega van de toenmalige Christelijke Hogeschool Nederland: Gerda van Lingen, reeds twee jaar bij Hanzehogeschool Groningen de Dean van het Instituut voor Rechtenstudies, het instituut waar ook de opleiding SJD toebehoort.
Na haar opening vertelt ze dat vandaag de eerste groep studenten hun diploma in ontvangst nemen, die ook hebben deelgenomen aan het Honours-programma van de de Hanzehogeschool, dat als motto draagt: 'Share your talent'. Drie van deze 18 afgestudeerden hebben in de afgelopen jaren deelgenomen aan dit Honours-programma voor excellente studenten. Van Lingen nodigt deze drie afgestudeerden - waaronder ook Baukje - uit op het podium, om hen met waarderende woorden toe te spreken omtrent de extra prestaties die zij tijdens hun studie hebben geleverd. Deze drie Honours-studenten hebben met succes deelgenomen aan een extra uitdagende 'Topstage' in het werkveld van de sociaal-juridische dienstverlening. Aansluitend reikt Gerda van Lingen de SJD-Award 2013 uit voor het beste afstudeeronderzoek.

Diploma-uitreiking
Nadat coördinator Tineke Ubbens-Elings de afgestudeerden heeft uitgenodigd om zich nu ook in te schrijven als lid van het Alumni-netwerk van de opleiding SJD, wordt overgegaan tot de diploma-uitreikingsceremonie.
Alle studenten komen één voor één of in kleine groepjes naar voren, om op het podium door hun docent-begeleider persoonlijk te worden toegesproken, waarna het Getuigschrift wordt uitgereikt aan en ondertekend door de 18 alumni.
Als alle 18 alumni hun Bachelor-getuigschrift in ontvangst hebben genomen, gaan we terug naar de foyer van De Appel, waar de alumni door familie en vrienden worden gefeliciteerd en waar we we tenslotte onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig kunnen napraten. 's Avonds vieren we thuis bij Baukje & Rauke feest ter gelegenheid van deze mooie dag.

Geen opmerkingen: