donderdag 16 mei 2013

Tweede dag van de visitatie van Bedrijfseconomie

Donderdag 16 mei 2013
De visitatiecommissie rapporteert haar voorlopige bevindingen















Ochtendsessies
Na de start van de visitatie van gisteren, gaan we vandaag verder met de visitatie van onze HBO-Bachelor-opleiding Bedrijfseconomie van Stenden Hogeschool in Emmen. Het visitatiepanel van de Netherlands Quality Agency spreekt vandaag met een aantal groepen, die betrokken zijn bij deze opleiding.
De eerste groep die aan de beurt is, bestaat uit twee groepen studenten, die beide een presentatie verzorgen voor het audit panel. Aansluitend wordt een groep van eerstejaars, tweedejaars en derdejaars studenten geïnterviewd door het visitatiepanel.
Vóór de lunch is dan ook een delegatie van het docententeam aan de beurt, waarna het management team een panelgesprek voert met het audit team.

Middagsessies
Na de lunch gaat een delegatie van allerlei commissies van deze opleiding naar de visitatiecommissie, waaronder de Opleidingsexamencommissie, de Toetscommissie, de Opleidingscommissie en de Curriculumcommissie. Deze groepen docenten worden bevraagd op de wijze waarop de kwaliteit van deze opleiding is en wordt geborgd.
Het panel heeft verzocht om ook in gesprek te gaan met een delegatie van het lectoraat van de School of Business en met de voorzitter van de Examencommissie van de School of Business, die centraal bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden zetelt.
Zo passeren alle relevante vertegenwoordigingen van de opleiding de revue. Mede middels hun bevraging - naast de documentenstudie - onderzoekt het visitatiepanel de kwaliteit van de opleiding.

Feedbacksessies
Aan het eind van de middag wordt het opleidingsmanagement uitgenodigd voor een korte feedbacksessie bij het audit panel, en aansluitend aan deze laatste gesprekssessie worden alle vertegenwoordigers van de opleiding Bedrijfseconomie uitgenodigd om in de visitatiekamer te luisteren naar de terugkoppeling van de voorlopige bevindingen van het visitatiepanel, zoals die wordt uitgesproken door de voorzitter van dit NQA-audit panel.
Na deze positieve terugkoppeling is er alle reden voor alle partijen om welverdiend nog even na te praten over de afgelopen twee dagen, onder het genot van een hapje en een drankje.
Er mag ook wel eens worden vermeld dat wij in deze afgelopen twee dagen gastvrij zijn onthaald en verzorgd door de studenten en medewerkers van MeetingU, de congresorganisatie van Stenden Hogeschool, die op professionele wijze ons altijd goed ondersteunt met alle organisatie en catering, die gewenst zijn voor een aangenaam verloop van zo'n visitatie-tweedaagse.

Geen opmerkingen: