zondag 28 april 2013

Robbenvaartocht tussen Texel en Vlieland

Zondag 28 april 2013 
Zeehonden op een zandbank tussen Texel en Vlieland


















Ochtendprogramma
Vanmorgen vroeg halen Durkje en ik alvast verse broodjes en brood voor het ontbijt en voor de rest van de maaltijden van vandaag. Als we weer in ons vakantiehuis arriveren, zijn Jan Wijbe & Gaby en Pieter al vanuit Stiens met de auto en de veerboot (van 8.30 uur) in De Koog op Texel gearriveerd. Als iedereen heeft ontbeten, gaan we halverwege de ochtend koffiedrinken in onze vakantiewoning op Roompot Kustpark Texel.
Na de koffie gaan we in kleine groepen uiteen. Ik neem mijn moeder mee voor een verrassingsbezoek naar vrienden uit België, waarvan we het sterke vermoeden hebben dat zij momenteel verblijven op het kampeerterrein van De Luwe Boshoek in De Koog. Ze zijn inderdaad aanwezig in hun stacaravan; voor ons allen een mooie gelegenheid om een uurtje met elkaar door te brengen in de zon op hun terras.

Middagprogramma
Na de lunch in onze recreatiewoning vertrekken we in drie auto's met zijn tienen naar het strand en de vuurtoren van De Cocksdorp. Na een kort bezoek aan het strand en aan de vuurtoren, rijden we door naar de bootsteiger van de rondvaartboot, waarmee we straks het ruime sop zullen kiezen.
Om 15.00 uur gaan we met deze boot voor een Robbenvaartocht de zee op, om zeehonden te zien op de zandbanken tussen Texel en Vlieland. Op één van de zandbanken liggen zo'n honderd zeehonden in de stevige, frisse zeewind in de volle zon onder een helderblauwe lucht. Prachtig weer is het vanmiddag voor een vaartocht op zee.

Einde van een zonnige familiedag op Texel
Na deze mooie boottocht op zee rijden we via De Cocksdorp weer terug naar De Koog. Op de heenreis zagen we boven het vliegveld van Texel een tiental parachutisten landen, en dat mooie tafereel zien we op de terugreis wederom. De parachutisten landen veilig, en even later ook het vliegtuig, waaruit zij eerder zijn gesprongen.
Aan het begin van de avond brengen we Jan Wijbe & Gaby weer naar de veerboot richting Den Helder. Halverwege de avond vertrekt ook Pieter weer met de auto op de veerboot, terug naar Stiens. De rest blijft vannacht overnachten in onze vakantiewoning op Texel.

Geen opmerkingen: