maandag 22 april 2013

Prijsopgave van In His Name



Zondag 21 april 2013
De kinderen zingen een vrolijk kinderlied met In His Name















Prijs-opgave
Vandaag is het in de Protestantse Gemeente van Stiens Evangelisatiezondag. De Evangelisatie- en Zendingscommissie van onze kerkelijke gemeente heeft de gospelgroep ‘In His Name’ uit Drachten uitgenodigd om met hun nieuwe, eigen uur-vullend programma (UVP) naar Stiens te komen.
Het thema van dit UVP is: ‘Prijsopgave’. Deze ochtendkerkdienst in De Hege Stins gaat over het prijzen van Jezus (onze Verlosser) en over je hart openstellen voor God (onze Vader). En het gaat ook over de opgave - die het voor ons soms ook kan zijn - om Hem te prijzen.
In His Name probeert in dit vrolijke programma met veel koorzang, solozang, samenzang, gedichten en verhalen duidelijk te maken dat wij – wat er ook gebeurt - als mens Hem mogen eren en dat we ons aan Hem kunnen en mogen overgeven.

In His Name
In His Name is een gospelgroep die door middel van muziek het woord van God uitdraagt in Nederlandstalige, Friestalige en Engelstalige nummers. Door middel van zang en muziek wil deze gospelformatie laten horen dat ze een duidelijke boodschap voor ogen heeft en dat ze deze bovenal ook willen uitdragen.
Het gaat hier om een boodschap voor de mensen van vandaag, gericht op de toekomst. Het gaat om de getuigenis van de hoop, het geloof en van de liefde die God ons gaf in Zijn Zoon, Jezus Christus.
De gospelgroep komt vanmorgen naar Stiens met ruim twintig zangers en zangeressen en een combo (gitaar, basgitaar en drums), een geluidstechnicus; en dat geheel staat onder leiding van de vaste dirigent Marco Hoorn.

Verdiend applaus
Het programma wordt in een vlot tempo doorlopen, met veel variatie in vorm en in muziek. Bij sommige muziekstukken word ook solo gezongen. Vooral ook de Friestalige vertolking van ‘GabriĆ«lle’s Song’ oogst een uitbundig applaus.
De kinderen gaan halverwege de dienst even naar de Kindernevendienst en als ze terug komen, worden ze uitgenodigd door het gospelkoor om allemaal ook op het podium te komen, om samen met de gospelgroep een vrolijk kinderlied te zingen. En dat brengt in veel opzichten kleur in de groep, want tussen het blauw en zwart van de gospelgroep staat nu een bont gezelschap in geel, rood, groen, roze, oranje en rood, en ook de veelzijdige stemmen brengen kleur en fleur in hun optreden. Bravo en dank voor dit mooie gastoptreden.

Geen opmerkingen: