zaterdag 23 maart 2013

Vrijwilligersmarkt van Expect in Stenden Hogeschool

Zaterdag 23 maart 2013 
Promotiezuil voor de Vrijwilligersmarkt van Expect



















Expect Studentenpastoraat Leeuwarden
'Expect' komt voort uit de Stichting Studentenpastoraat Leeuwarden. Deze stichting is verbonden aan een aantal plaatselijke kerken in Leeuwarden. De Bijbel en het christelijk geloof zijn een bron van inspiratie; en wel zodanig dat ook degenen die niet-kerkelijk zijn, of die zich niet-gelovig voelen, zich als deelnemer thuis zullen voelen bij de activiteiten van Expect. Dat blijkt in de alledaagse praktijk ook inderdaad het geval te zijn. Veel deelnemers van activiteiten van Expect hebben geen kerkelijke binding, maar voelen zich wel thuis bij de Expect-activiteit, waarvoor ze gekozen hebben.
Activiteiten van Expect zijn toegankelijk voor studenten van de NHL hogeschool, van Stenden Hogeschool, van Van Hall-Larenstein, van de Rijksuniversiteit Groningen en van de Leeuwarder Academie voor Popcultuur.

Activiteiten en studiepunten
Expect richt zich op het aanbieden van 'zinnige' activiteiten aan studenten in het Leeuwarder hoger onderwijs. Deze studenten-activiteiten kunnen vaak een plaats krijgen binnen hun studie, of ze kunnen ermee verbonden worden. Er zijn veelal zelfs mogelijkheden om ook door deelname aan Expect-activiteiten - ook als die niet tot het verplichte curriculum van een hogeschool-opleiding behoren - (vrije) studiepunten te verdienen. Expect biedt ook activiteiten aan, die voor een groot deel op deze keuzemogelijkheden van de Leeuwarder opleidingen zijn afgestemd. Daarbij is de standaard dat 28 klokuren inzet/studiebelasting zouden kunnen leiden tot  het verdienen van één studiepunt (European Credit), indien aan alle daaraan verbonden zijnde eisen van de opleiding is voldaan. Voor goedkeuring van activiteiten en studiepunten kunnen studenten het beste vooraf contact opnemen met hun opleiding.

Zinvol en zinnig
Het is natuurlijk ook mogelijk om als student mee te doen aan een Expect-activiteit zonder dat het je als student gaat om een studiepunt. Het opdoen van nieuwe ervaringen en je persoonlijk doorontwikkelen is immers ook een goede reden om aan Expect-activiteiten mee te doen.
De 'zinvolle' activiteiten van Expect noemen we 'zinnig', omdat ze met zingeving te maken hebben, en vanwege de vrijheid, betrokkenheid en creativiteit waarmee je als student bezig kunt en wilt zijn met de soort activiteiten die Expect aanbiedt.

Vrijwilliger worden
Voor studenten die nog op zoek zijn naar vrijwilligerswerk naast hun studietijd of in de vakanties, werd door Expect afgelopen week een Vrijwilligersmarkt georganiseerd. Voor studenten die (extra) studiepunten willen verdienen, of die een (nieuw) netwerk willen opbouwen, of die een bijzondere werkervaring willen opdoen, werd afgelopen dinsdag 19 maart 2013 deze informatiemarkt door Expect georganiseerd; 's morgens in het schoolgebouw van de NHL Hogeschool en 's middags in de vestiging van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.
Studenten werden door Expect Studentenpastoraat op de Vrijwilligersmarkt in de gelegenheid gesteld contact te leggen met vrijwilligerswerkorganisaties zoals:
  • TOF Vakanties, die vakanties organiseert voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking;
  • World Servants, een christelijke organisatie voor ontwikkelingswerk in het buitenland;
  • Athletes in Action, voor wie tieners van 12-15 jaar wil coachen op sportief en op geestelijk gebied;
  • Wereld Natuur Fonds, waarvoor je evenementen en activiteiten kunt organiseren, of gastlessen kunt geven op scholen, of waar je ook kunt meehelpen aan campagnes.
  • Rode Kruis, word EHBO-er bij evenementen, of collectant, of klimaatvoorlichter, en je kunt ook bestuurder worden, of begeleider bij activiteiten, of chauffeur.


Geen opmerkingen: