vrijdag 22 maart 2013

Haal het beste uit jezelf met MyStendenAcademy

Vrijdag 22 maart 2013 
Narcissen als lentebode voor MyStendenAcademy



















Lentebode
Gisteren was het niet alleen het begin van een nieuwe lente, maar ook de start van de 'MyStendenAcademy'.
Om dit te vieren, brachten medewerkers van de afdeling 'Human Resource Management" en van Stenden Lumius BV gisteren de lente naar ons toe. Voor wie gisteren niet aanwezig was, stonden vandaag de overige narcissen in pot klaar om mee te nemen naar huis of naar de eigen werkplek.

Deskundigheidsbevordering
De MyStendenAcademy is speciaal opgericht voor medewerkers van Stenden Hogeschool. Dit Stenden-scholingsinstituut biedt een breed aanbod van trainingen en opleidingen; en je kunt er ook informatie verkrijgen over het volgen van een Master-opleiding, of om een promotietraject te starten, teneinde de PhD-graad te behalen.

Kwaliteit van het onderwijs begint bij jou!
Stenden Hogeschool vindt de ontwikkeling van haar eigen medewerkers belangrijk. Als wij willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen, kunnen wij als medewerkers natuurlijk niet achterblijven. Stenden daagt daarom al haar medewerkers uit met de vraag: ‘Hoe haal ik het beste uit mezelf?’
Je kunt daarbij denken aan ontwikkeling in de breedste zin van het woord; bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke effectiviteit, op het gebied van taalbeheersing, door het opdoen van werkveldervaring, of door het volgen van cursussen en trainingen zoals 'Probleem Gestuurd Onderwijs' (PGO).
Voor een uitgebreid aanbod kunnen we als medewerkers van Stenden Hogeschool scholingsinformatie vinden via de speciaal daarvoor ingerichte IStenden-intranet-portal van MyStendenAcademy.

Voor jezelf en voor Stenden
Natuurlijk is het in het belang van Stenden dat we ons blijven doorontwikkelen. Maar het is ook belangrijk voor jezelf, want leren houdt je scherp, het motiveert, inspireert en verbreedt je horizon. Bovendien is het prettig werken in een omgeving waarin iedereen zijn kennis en vaardigheden blijft ontwikkelen en dat ook deelt met onze studenten en collega’s. Als wij als medewerkers willen investeren in Stenden, investeert Stenden graag in haar medewerkers.

Scholing op onderwijsvisie en kernwaarden
Op de intranetpagina van MyStendenAcademy staan in een digitale folder onder andere kortdurende trainingen genoemd, die zijn verbonden aan de onderwijsvisie (PGO) en aan de kernwaarden van
Stenden Hogeschool, te weten: interculturele sensitiviteit, meesterschap, ondernemerschap en
waardengedreven handelen.
Permanente educatie via de MyStendenAcademy draagt ertoe bij dat iedere medewerker van Stenden Hogeschool optimaal is toegerust om de kernwaarden van Stenden uit te dragen in onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Gevarieerd scholingsaanbod
Het scholingsaanbod van de MyStendenAcademy bestaat onder andere uit cursussen, trainingen en opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld:
  • Tutortraining (pgo);
  • Cambridge English (met Cambridge-certificaat);
  • Persoonlijk leiderschap (bijvoorbeeld Covey-training);
  • Interculturele sensitiviteit;
  • Master-opleidingen (binnen en buiten de hogeschool);
  • Promotietrajecten (PhD) (bijvoorbeeld in de Stenden-lectoraten);
  • Maatwerktrajecten (bijvoorbeeld: toetsitems schrijven, creatief denken, intervisiebegeleiding).

Geen opmerkingen: