vrijdag 1 februari 2013

Fotoclub 8-88 exposeert in Stiens

Vrijdag 1 februari 2013
Aardappelsorteerders gefotografeerd door Dick van der Mey















Foto's van de maand
Gedurende de maanden januari, februari en maart 2013 exposeert de Stienser Fotoclub 8-88 foto's van haar leden in de Openbare Bibliotheek in Stiens. Deze fotoclub heeft ongeveer twintig leden, allen enthousiaste fotoamateurs, die tijdens een maandelijkse clubavond bij elkaar komen in Cultureel Centrum De Skalm in Stiens. Dan bekijken en beoordelen de fotoclubleden elkaars foto’s. Meestal werkt men tijdens zo'n avond met een thema, waaraan de te bespreken foto's moeten voldoen. Tijdens zo'n clubavond wordt ook 'de foto van de maand' gekozen, die vervolgens in het regionale weekblad de 'Stienser Omroeper' wordt gepubliceerd.

Fotoclubsessies
De leden van deze fotoclub trekken er bij tijd en wijle ook op uit om te fotograferen. Soms gaan dan slechts enkele leden samen op stap, maar er zijn ook foto-uitstapjes in groter clubverband. Zo'n fotosessie kan bijvoorbeeld in een stad of in een natuurgebied plaatsvinden.

De ondernemer in Leeuwarderadeel
Voor de huidige fototentoonstelling in de Stienser bibliotheek is de club tamelijk dichtbij huis gebleven. Het thema van deze foto-expositie is 'De ondernemer in Leeuwarderadeel'. Zo bevat deze tentoonstelling bijvoorbeeld foto’s van een hoefsmid, een lasser, een kok in een wokrestaurant en een boer. Eén van de momenteel geëxposeerde foto's portretteert een drietal aardappelsorteerders. Deze foto is gemaakt door Dik van der Mey uit Stiens.
De collectie themafoto's is aangevuld met enkele landschapsfoto’s, die in onze regio van de gemeente Leeuwarderadeel zijn gemaakt.

Geen opmerkingen: