donderdag 27 december 2012

Tweede kerstdag in Pijnacker

Woensdag 26 december 2012 - 2e Kerstdag
Versierde kerstkaarsen

Pastorie
Reeds enkele jaren is het gebruik dat we één van de kerstdagen in de familiekring van Durkje bijwonen. Nu eens in Drachten, dan in Dokkum, of in Stiens, en dit jaar zijn we uitgenodigd door Jelke & Aagje om naar Pijnacker te komen, waar ze sinds oktober 2012 hun intrek hebben genomen in de pastorie van de PKN-gemeente van Pijnacker.
Gistermiddag zijn Durkje haar ouders met ons meegereden naar Pijnacker, waar we gisteravond op de avond van 1e Kerstdag bijeen waren.
Vanmorgen zijn we gezamenlijk naar Boskoop gereden om daar een kijkje te nemen in de studentenkamer van Jenny. Na alle regen van de afgelopen dagen, kunnen we vanmorgen en aan het begin van de middag even genieten van enkele vrij lange zonnige perioden.

Kerstmiddag
Na de lunch is het wachten op de rest van de familie. Halverwege de middag komen de andere broers en zusters met hun en met onze kinderen vanuit Fryslân ook naar Pijnacker.
Marja heeft gezorgd voor een creatieve tafel, waar de kinderen en ook de enthousiaste volwassenen de gelegenheid krijgen om creatief bezig te zijn met het maken van een mini-kerststal en/of met het versieren van kaarsen.
Rond het avonduur wordt het warm buffet opgediend. Iedereen heeft enige tijd geleden opdracht gekregen om een component van dit buffet te bereiden en mee te nemen. Als alle maaltijdcomponenten zijn opgediend, kan iedereen naar hartelust genieten van alle lekkere dingen van dit kerstbuffet.

Onophoudelijke regen
Aan het eind van deze kerstsessie danken we voor het vele en het goede en bidden we voor het welzijn van allen die hier vandaag niet bij kunnen zijn. We sluiten af met het zingen van een lied en dan breekt het moment aan dat iedereen helpt met opruimen en dat alle spullen weer in de auto's wordt gelegd, om daarna door een regenachtig Zuid- en Noord-Holland weer huiswaarts te keren naar een al even regenachtig Fryslân.

Geen opmerkingen: