zaterdag 24 december 2011

Nádine, The Magic Of Christmas


Vrijdag 23 december 2011
Kerstconcert 2011 in Martiniplaza te Groningen
Muzikaal kerstkado van Stenden Hogeschool
Onze kerstvakantie begint vandaag met een kerstpresentje van Stenden Hogeschool. Durkje en ik beginnen de kerstdagen in een feestelijke stemming tijdens de kerstshow van de Zuid-Afrikaanse zangeres Nádine in Martiniplaza in Groningen. Alle Stenden-collega’s en de andere gasten die Nádines kerstconcert ‘The Magic of Christmas’ bijwonen, genieten van deze fantastische avond. Special guest stars zijn de Friese topzanger Syb van der Ploeg en de vakvrouw-zangeres Anita Meyer. Samen met het uitgebreid Brussels CBS Orchestra verzorgen zij een gevarieerde kerstshow met onder andere gevoelige en wervelende kerstklassiekers en met hun grootste hits.

Nádine
Nádine is inmiddels uitgegroeid tot de hitmachine van Zuid-Afrika. Met haar eerste CD-release in Europa en nu met dit exclusief kerstconcert ‘The Magic of Christmas’ is haar entree ook in Nederland een feit. Haar kristalheldere, soms ontroerende, dan weer krachtige stemgeluid valt direct al in het begin in de smaak.
In 2010 won Nádine het gerenommeerd World Peace Song Festival. Met haar verbluffende live performance maakt ze furore. Na haar eerste concerten in Den Haag en Breda van enkele dagen geleden verovert ze vanavond de harten van velen hier in Groningen. Tijdens haar concert brengt ze ook enkele songs uit haar op komst zijnde album op het podium.

The Magic of Christmas
In ‘The Magic of Christmas’ zingt Nádine in een Winter Wonderland-décor mooie kerstliedjes, zoals ‘Little Drummer Boy’, ‘White Christmas’, ‘Last Christmas’, maar ook het flitsende ‘Feliz Navidad’ en de rockversie van ‘Jinglebells Rock’. Ze presenteert en zingt met haar eigen Zuidafrikaanse touch bijvoorbeeld ‘The First Noel’. Nádine vertelt over het Kerstfeest in haar eigen land en ontroert het publiek met haar adembenemend mooie stem. Prachtig is ook haar Zuidafrikaanse versie van ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’; zo bijzonder om dit oude kerstlied ook eens in het Zuidafrikaans te horen.


Syb van der Ploeg en Anita Meyer
Vóór de pauze komt Syb van de Ploeg, de Friese leadzanger van De Kast, op het podium. Syb zingt samen met Nádine, maar zingt solo ook ‘In Nije Dei’ en ‘Overal was vrede’ en ook ‘Het allergrootste feest’. Na de pauze komt Anita Meyer op de bühne. Anita zingt samen met Nádine, maar zingt solo ook ‘Why tell me why’ en ‘They don’t play our love song anymore’. Samen zingen Syb en Anita de welbekende song ‘Run to me’. Tijdens de kerstshow zingen Syb en Anita ook nog samen met Nádine. Aan het begin van de avond zit iedereen nog, maar aan het eind van de show wordt mee gezongen, mee geklapt en gedanst bij opzwepende ritmes; een waar feest in de concertzaal.

This Time I Know
Nádine zingt ook haar schitterende ballad Kaapse Draai’, waarmee ze al in 2003 één van de grootste hits uit de Zuid Afrikaanse muziekgeschiedenis scoorde. En natuurlijk ontbreken vanavond niet de succesnummers van haar in Zuid-Afrika bekroonde album ‘This Time I Know’. Zo zingt ze haar mooie song ‘Made up my mind’ en natuurlijk ook haar topsong This time I know it’s for real’ van haar met de felbegeerde Vonk Award bekroonde album voor het ‘Best Crossover Album’. Nádine bewijst ook vanavond dat ze met haar adembenemend mooie stem een breed muzikaal repertoire op de kaart zet; van haar gevoelige, ontroerende luisterliedjes tot de full power songs, die met behulp van het stevig spelende podiumorkest de balkonvloer van Martiniplaza doet resoneren.

Comeback? Yes!
Zuid-Afrika groet Noord-Nederland in het algemeen en Stenden Hogeschool in het bijzonder hier en nu met Nádine vanavond: 'Merry Christmas!' Aan het eind van de avond vraagt Syb van der Ploeg aan de zaal: "Moet Nádine volgend jaar weer terugkomen?" Een enthousiast ‘Ja!’ wordt luidkeels als antwoord overal vanuit de zaal naar het podium geroepen. Syb: "En komen jullie dan allemaal weer?". De zaal roept luidkeels: "Ja!”

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was inderdaad erg mooi, Wiep! Fijn van Stenden om op deze manier al in de kerstsfeer te komen.

Groet, Gertina

Wiep Koehoorn zei

Dag Gertina,
Waarschijnlijk heb ik je door het groot aantal bezoekers tijdens dit mooie avondprogramma niet gezien, maar ik had van Uilkje al wel gehoord dat je aanwezig was.
Dank voor je reactie; en ja, inderdaad een leuk gebaar van Stenden CO-HRM en CO-CC om ons dit aan te bieden als opwarmer voor het Kerstfeest.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
coqa5jan12