maandag 19 december 2011

Pieter's got a new Portfolio Website @ Wordpress.com

Maandag 19 december 2011
Vliehors op Vlieland - foto van Pieter Koehoorn - 19 augustus 2011











Reviseren of innoveren?
De oude website van Pieter was al geruime tijd aan vervanging toe. Een website grondig reviseren is een fikse klus; een nieuwe website aanmaken gaat nòg een stap verder, vooral als je er iets moois van wilt maken. Beide kwam er niet van; tot gisteren! Want gisteren is Pieter enkele uren achter de computer gaan zitten om een nieuwe Portfolio Website te maken.

Portfolio Website
Een Portfolio Website is je visitekaartjes. Veel fotografen maken van zo'n digitaal portfolio gebruik om te laten zien wat ze kunnen doen met fotografie. Het is de kunst bij een digitaal fotografieportfolio om met zo weinig mogelijk visuele middelen zoveel mogelijk van jezelf te laten zien. Het perfect categoriseren van je topfoto's met bijvoorbeeld drie indelingscriteria (bv. chronologisch, thematisch, fototechniek) is moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. We zeggen vaak 'schrijven is schrappen'. Zo geldt voor een fotoportfolio iets dergelijks als 'visualiseren is weglaten'.

Pieter zijn Portfolio Website 
Pieter heeft zijn Portfolio Website gemaakt bij Wordpress.com. De huidige homepage is een fotocollage op een onderliggende foto. De weblink 'Wie is Pieter' voert je naar zijn profiel, een beknopt overzicht van wie hij is, waar hij voor staat en gaat en waar hij zich in de reële en in de virtuele wereld beweegt. Vanuit die profielpagina kun je ook visuele uitstapjes maken naar de recent geposte foto's en/of naar het foto-archief van Pieter. Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan Pieter zijn site, via bovenstaande weblink.

Geen opmerkingen: