zondag 18 december 2011

Nieuwe Raden van Toezicht voor VU&VUmc en CHW en VV

Woensdag 14 december 2011
Schildering van Floor van Keulen in 't Exposorium van de VU















Gevaarlijke avondspits
Onderweg op de A7 van Leeuwarden naar Amsterdam geraak ik ter hoogte van Wognum plotseling op een spiegelglad wegdek. Ineens is het wegdek wit van de zojuist plaatselijk gevallen winterse neerslag. Gas loslaten en vooral niet afremmen voorkomt een glijpartij. Geleidelijk minder ik snelheid om door te rijden met een snelheid van rond de 80 kilometer per uur. Sneller is hier niet verantwoord. Dat blijkt ook al snel aan de andere zijde van de vangrail. De automobilisten vanuit de richting Amsterdam in noordelijke richting krijgen het nu zwaar te verduren tijdens deze avondspits. Vanaf Wognum tot voorbij Purmerend passeer ik drie verkeersongevallen.Lange spitsfiles op de oostelijke rijstroken zijn het resultaat.

Verkeerschaos op de A7
Het is al mis gegaan bij Wognum, vlak boven Hoorn. Enkele personenauto's zijn hier met elkaar in botsing gekomen. De rechterrijstrook van de A7 is volledig afgesloten. Een zes kilometer lange file tot aan Avenhorn is het resultaat. Verderop, bij Purmerend-Zuid, passeer ik een ander, ernstiger ongeval. Vier personenauto’s en een vrachtwagen veroorzaakten een aanrijding. Ook hierachter groeit een lange file. Verderop wordt de chaos nog groter, want nòg een keer is het verkeerd afgelopen bij Purmerend-Zuid. De autoradio meldt dat er voor de Verkeersdienst niets anders op zat dan de zuid-noord-rijbaan geheel af te sluiten. Een kilometerslange file reikt tot op zowel de westelijke als de oostelijke Amsterdamse stadsring van de A10. Op de oostelijke rijbaan van de A7 staat van Amsterdam tot Wognum alle verkeer stil, alleen een groot aantal voertuigen van de diverse hulpdiensten rijdt over de vluchtstrook.

Floor van Keulen in 't Exposorium
Zonder file arriveer ik toch nog tijdig in de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik heb zelfs even tijd over om een bezoek te brengen aan het Exposorium, de expositieruimte van de VU, op de begane grond. Hier bezoek ik de expositie 'Hetzelfde, Anders' van Floor van Keulen. Het is een tentoonstelling over de schetsboeken en tekeningen van de verdwenen muurschilderingen van Floor van Keulen, uit de jaren 1965-2011. Het gaat hier om monumentale schilderingen, gebaseerd op intuïtieve bewegingen, voortbordurend op het beeldarchief in het hoofd van deze kunstenaar.

Benoemingsadviescommissie
Om 17.30 uur komen we als Benoemingsadviescommissie van de Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim bijeen in de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tot 19.00 uur hebben we een voorbespreking met Pieter Bouw, de voorzitter van de huidige Raad van Toezicht, en met Albert Cornelissen, de voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Hogeschool Windesheim (CHW). We bespreken de gevolgde en te volgen procedure waarmee de huidige Raad van Toezicht en wij als Benoemingsadviescommissie aan het eind van deze week tot respectievelijk een voordracht en een advies zullen komen met betrekking tot de kandidatuur van de drie nieuwe Raden van Toezicht, waarover aanstaande zaterdag door de landelijke Ledenraad van de Vereniging zal worden gestemd.

3 nieuwe Raden van Toezicht
Vanavond voeren we als Benoemingsadviescommissie kennismakingsgesprekken met drie beoogde, nieuw te benoemen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting Windesheim, van de Raad van Toezicht van de Stichting VU-Windesheim en van de VU-Vereniging (VV), die we als Ledenraad aanstaande zaterdag zullen stichten, met 1 januari 2012 als ingangsdatum. Van zeven tot acht maken we kennis met de eerste kandidaat voor de Raad van Toezicht van Windesheim en van acht tot tien achtereenvolgens met de tweede kandidaten voor de Raad van Toezicht van VU-VU-mc, waarvan één van de kandidaten tevens beoogd voorzitter is van de Raden van Toezicht van de Stichting VU-VUmc en van de VU-Vereniging. Daarna evalueren we samen met de secretaris van de Benoemingsadviescommissie de drie kennismakingsgesprekken, teneinde te komen tot een benoemingsadvies dat we in eerste instantie zullen uitbrengen aan de huidige Raad van Toezicht van de Vereniging en in tweede instantie aan de Ledenraad van de Vereniging.

Geen opmerkingen: