zondag 18 december 2011

Meer dan 2.000 winters geleden

Zondag 18 december 2011
Vurig muzikaal onthaal bij het Kerstconcert in De Hege Stins
















Jaarlijks kerstconcert
Dit jaar verzorgt gospelkoor Reflection uit Tollebeek het jaarlijkse kerstconcert voor de Evangelisatiecommissie van onze Protestantse Gemeente van Stiens. Het concert vangt aan om 19.00 uur in ons kerkelijk centrum De Hege Stins in Stiens. Het thema van deze Gemeentedienst is 'Meer dan 2.000 winters geleden', verwijzend naar de geboorte van de Here Jezus, ruim 2.000 jaar geleden in een stal te Bethlehem. Als Durkje en ik naar de kerk wandelen, horen we van verre al kerstmuziek van blaasinstrumenten. Bij De Hege Stins aangekomen, zien we dat drie jonge gemeenteleden bij een vuurkorf bij de ingang van de kerk staan om alle gasten te verwelkomen met hun instrumentale kerstmuziek. Een hele mooie, warme ontvangst is dit, met dank aan dit muzikale trio.

Gospelkoor Reflection
Tijdens de avondkerkdienst wordt de gemeente uitgenodigd om op gezette momenten actief mee te doen in de vorm van samenzang. De schriftlezingen en de declamatie worden verzorgd door enkele koorleden. Het koor zingt een variëteit aan liederen, waaronder afzonderlijk als koor en ook samen met de gemeente een aantal traditionele kerstliederen. Tijdens deze Gemeentedienst wordt gecollecteerd voor de nieuwe Stichting Voedselbank Leeuwarderadeel–Ferwerderadiel. Het gospelkoor staat onder leiding van dirigent Jan Bode. Eén van de koorleden verzorgt af en toe op voortreffelijke wijze de muzikale begeleiding op ons kerkorgel.

Kerstzang
Gospelkoor Reflection verzorgt de hele dienst. Het concert bestaat uit een aantal kerstliederen uit het oude en het nieuwe repertoire van het koor. Het gospelkoor zingt zowel zonder muzikale begeleiding als ook met ondersteunende achtergrondmuziek. Enkele liederen worden deels solo gezongen. Op het vooraf ingediende verzoek van één van onze gemeenteleden zingt Reflection ook het welbekende en populaire lied van de bioscoopfilm 'As it is in Heaven', in hun Nederlandstalige vertolking met als titel 'Een nieuw begin'. Niet alleen deze muzikale uitvoering, maar ook veel van de andere vocale registraties oogsten succes met hartelijk applaus vanuit de bijna volle kerkzaal. Na afloop worden de gasten verrast met warme chocolademelk, Glühwein en kerstkransjes.

Geen opmerkingen: