vrijdag 9 december 2011

Felicitatieactie van het NBG

Vrijdag 9 december 2011

NBG-Vrijwilligers feliciteren je
Eén van de doorlopende acties van het Nederland Bijbelgenootschap (NBG) is de Felicitatieactie. Vaste vrijwilligers van het NBG feliciteren iemand binnen uw en mijn kerk namens het Nederlands Bijbelgenootschap. De aanleiding tot zo’n felicitatie kan heel verschillend zijn, namelijk bij feestelijke aangelegenheden zoals bij doop, belijdenis, benoeming in een kerkelijk ambtsfunctie, bruiloft, verjaardag of een andere bijzondere gebeurtenis binnen je kerkelijke gemeenschap. De kerkelijke gemeente is een prachtige plek om het werk van het NBG onder de aandacht te brengen.

Felicitatieactie
De felicitatieactie van het NBG bestaat uit een felicitatiekaart met daarom een cadeaubon van 5 Euro, die online is te verzilveren bij de aanschaf van één van de vele uitgaven van het Nederlands Bijbelgenootschap. In de felicitatiekaart zit daartoe ook een uitgavenfolder, met daarin een overzicht van de uitgaven van het NBG. Uit dit grote aanbod kan de ontvanger van de felicitatiekaart zelf een keus maken, om kennis te maken met de (bijbel)uitgaven van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Waarom doen we dit?
Er zijn talloze mensen in de wereld voor wie het bezitten van een eigen Bijbel in de eigen taal nog altijd een droom is. Het Nederlands Bijbelgenootschap zorgt ervoor dat die mensen in Nederland en in het buitenland een Bijbel kunnen krijgen. En het NBG zorgt er tevens voor dat mensen die dat willen, ook worden geholpen om hun Bijbel zèlf te lezen. Om met dat goede Bijbelwerk door te kunnen gaan, heeft het NBG jouw en mijn steun nodig.

Help je mee?
Om met haar bijbelwerk door te kunnen gaan, is het Nederlands Bijbelgenootschap afhankelijk van de steun van haar leden en donateurs. Met die giften realiseert het NBG haar missie om ‘ervoor te zorgen dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt’. Dankzij al die leden en donateurs is het NBG in al bijna 200 jaar uitgegroeid tot hèt toonaangevende expertisecentrum op het gebied van de Bijbel. Behalve haar eigen bijbelwerk maakt het NBG met alle giften die binnenkomen ook het werk van collega-bijbelgenootschappen in het buitenland mogelijk.

Bijbel per Maand-Club helpt
Met behulp van het feestelijke tintje van deze Felicitatieactie vraagt het NBG ook aan de ontvanger van de felicitatiekaart om het bijbelwerk van het NBG enige tijd te steunen met een structurele bijdrage via de zogenoemde ‘Bijbel per Maand-Club. Daartoe kan de ontvanger van de felicitatiekaart de ingesloten lidmaatschapskaart die aan de felicitatiekaart vast zit, gratis via het antwoordnummer naar het NBG in Haarlem sturen.

Alle leden van de Bijbel per Maand-Club zorgen er samen voor dat:
- Mensen een Bijbel in hun moedertaal kunnen lezen;
- Vertalers wereldwijd aan nieuwe vertalingen kunnen werken;
- Mensen die hun Bijbel zijn kwijtgeraakt door een ramp, weer een nieuwe Bijbel krijgen;
- Analfabeten leren lezen en schrijven aan de hand van Bijbelboekjes in alfabetiseringsprojecten van het NBG;
- Analfabeten en blinde mensen kunnen, dankzij de geschonken luisterbijbels en de braillebijbels van het NBG, nu zelf Gods Woord horen en lezen.

Geen opmerkingen: