zaterdag 17 december 2011

Evaluatie Debatcafé's Fryslân 2011

Tresoar, Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum, Ljouwert
Dinsdag 13 december 2011

















Jaarevaluatie 2011
Na een gezamenlijke maaltijd in de Canteen van Stenden Hogeschool begint vanavond om 18.30 uur in Stenden University Hotel te Leeuwarden de extra ingelaste vergadering van ons Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim. We evalueren in deze bijeenkomst de door ons Regiocomité in samenwerking met het Friesch Dagblad, Tresoar en VU-connected georganiseerde Debatcafé's van het afgelopen kalenderjaar. Ter voorbereiding op dit overleg heeft onlangs een evaluatiesessie plaatsgevonden tussen een delegatie van ons Regiocomité en de directeur-hoofdredacteur Lútzen Kooistra van het Friesch Dagblad. De resultaten van die evaluatie worden door ons vanavond meegenomen in onze eigen evaluatie.

Evaluatie-items 2011
Enkele onderwerpen die vanavond de revue passeren, zijn onder andere: de keuze van de onderwerpen, de keuze en de kwaliteiten van de sprekers, de opkomstcijfers, de samenwerking met het Friesch Dagblad en Tresoar, de locatie van Tresoar te Leeuwarden, de publiciteit vooraf en nadien, de ondersteuning vanuit het bureau van VU-connected te Amsterdam en de tot nu toe gekozen vaste werkvorm van het zogenoemde Debatcafé.

Programmering 2012
Een aantal zaken waar we volgend jaar aan willen werken, betreffen onder andere de actualiteit en de aantrekkelijkheid van de onderwerpen, de optimalisering van de samenwerking van de genoemde drie partners, de flexiblisering van de te kiezen werkvormen en de gewenste uitbreiding van de ondersteuning door het Amsterdamse bureau van VU-connected. Over de samenwerking van ons Friese Regiocomité met de staf van VU-connected zullen we in de maand januari 2012 in gesprek gaan met de directeur van VU-connected. Ons doel is dat we daarna met vernieuwd élan het nieuwe seizoen van het Debatcafé Fryslân in onze provincie nieuwe vormen en nieuwe inhouden zullen geven.

Geen opmerkingen: