dinsdag 15 november 2011

Fundraising for flood victims in Thailand

Dinsdag 15 november 2011

Overstroming Thailand
Thailand heeft te maken met de ergste overstromingen sinds meer dan vijftig jaar. Delen van Bangkok, de hoofdstad van Thailand, staan onder water. Hoofdwegen zijn overstroomd. In de loop van de afgelopen weken is het water ook nog eens ernstig vervuild geraakt met ziekteverwekkend afval en door ronddrijvende kadavers. Men vreest derhalve uitbraak en verspreiding van ziektes. Behalve het acute gevaar van verdrinking, liggen ook de meer indirecte nadelige gevolgen van de overstroming op de loer.

Slachtoffers watersnood
Duizenden mensen zijn al uit Bangkok geëvacueerd en vorige week meldden de nieuwszenders dat het aantal slachtoffers van deze watersnood het aantal van 500 zeker al heeft overschreden. Al meer dan 10.000 mensen leven in noodopvang in en rond de stad. Meer dan 13 miljoen mensen zijn in Thailand op enige wijze slachtoffer van deze overstroming geworden. Een aantal studenten van onze Stenden Rangsit University in Bangkok hebben zich als vrijwilligers ingezet om de plaatselijke bevolking mee te beschermen tegen de toen nog dreigende overstroming. Daarna zijn ook de studenten en medewerkers van Stenden Rangsit University tijdig geëvacueerd naar veiliger oorden.

Initiatief Thaise studente
Ook in de Nederlandse vestiging van Stenden Hogeschool te Leeuwarden heeft men zich het lot aangetrokken van de Thaise slachtoffers van de overstroming. Malai Kaewsuk, een Thaise studente van onze Stenden-opleiding Hoger Hotelonderwijs, heeft het initiatief genomen om liefdadigheidsacties te organiseren, om daarmee geld in te zamelen voor humanitaire hulp aan de watersnoodslachtoffers in Thailand. Vanaf gisteren tot en met 24 november 2011 worden diverse activiteiten daartoe georganiseerd. Stenden Hogeschool adviseert en ondersteunt de studenten die deze actie organiseren.

Liefdadigheidsactiviteiten @ Stenden
Verschillende liefdadigheidsacties zullen worden georganiseerd. Zo komt er een veiling en er wordt een loterij georganiseerd. Naast een nog te houden collecte is ook een bankrekeningnummer bekend gemaakt, waarop je een financiële bijdrage kunt storten. De opbrengst van deze actie zal worden geschonken aan ‘Rajaprachanugroh’, een Thaise stichting, die werkt onder Thais koninklijk opzicht.

Donateurs winnen
Vandaag stond een groep studenten met een stand in de hal van Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Met het opschrift ‘Fund raising for the flood victims in Thailand’ vroegen deze studenten aandacht voor hun geldinzamelingsacties. Wie geld doneert, maakt kans op één van de gepresenteerde prijzen: zowel diverse gebruiksvoorwerpen als een diner voor twee personen in het gerenommeerde Stenden University Hotel in Leeuwarden. Ik heb deze actieve studenten beloofd via mijn weblog de aandacht van de lezers te vestigen op deze positieve studenten-actie. Welnu, zie hier het resultaat; en uiteraard van harte aanbevolen!

Geen opmerkingen: