donderdag 10 november 2011

Fries Regiocomité Vereniging VU-Windesheim bijeen

Donderdag 10 november 2011

Regiovergadering
Vanavond komt het Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim bijeen in vergaderzaal 4 van Stenden University Hotel te Leeuwarden. Na een opening uit èn over de nieuwe Straatbijbel - de 'Torrie van Mattie' - stellen we de agendering voor dit avondberaad vast. De ingekomen stukken en mededelingen passeren de revue.

Publieksactiviteiten
Daarna bespreken we de publieksactiviteiten, die we de komende maanden zullen gaan organiseren, waaronder een Debatcafé over Terpen, dat we volgende week samen met Tresoar en met het Friesch Dagblad organiseren. Ook een lezing, een VU-alumnibijeenkomst en nog een Debatcafé over 'Bureaucratie in de jeugdzorg' staat op ons regioprogramma. De eerste plannen om een voorjaarskuier en wellicht een debatavond over theologie en over sport worden verkennend besproken. Als we vooruitgekeken hebben, blikken we ook in evaluatief opzicht terug op de twee bijeenkomsten die we in september en in oktober hebben georganiseerd over respectievelijk 'Het Nieuwe Werken' en over de 'University Campus Fryslân', in de 5e Sminialezing 2011.

Verenigingszaken
Het tweede deel van dit overleg is bestemd om allerlei lopende zaken te bespreken, die zich afspelen in ons verenigingsverband, zowel provinciaal als landelijk. We bespreken de voortgang op de afsplitsing van de VU, VU-mc en Windesheim van de Vereniging VU-Windesheim en de consequenties die dat heeft voor de herstructurering van ons verenigingsverband. We overwegen onze standpunten inzake het toekomstige verenigingsmodel en over de ledenwerfcampagne die dit najaar van start gaat.

Herstructurering
Rekening houdend met de verschillende wijzen waarop ook de andere Regiocomité's in den lande reageren op de beoogde plannen, bepalen we de insteek van onze zijde in dit herstructuringsproces. Daarbij nemen we ook het huidige functioneren mee van VU-connected, dat als alliantie van onze Vereniging, de VU, het VU-mc en Windesheim het uitvoeringsorgaan is van de publieksactiviteiten op het snijvlak van wetenschap en samenleving. Medio december 2011 zullen we hier in de Vrije Universiteit in Amsterdam verder over door praten in de eerstvolgende bijeenkomst van de landelijke Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim.

Geen opmerkingen: