donderdag 1 september 2011

sswradio @ Stenden

Donderdag 1 september 2011

De StudieStartWeek is de introductieweek voor alle studiestartende eerstejaars studenten van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Het is de ideale gelegenheid om de stad Leeuwarden te ontdekken, om Stenden hogeschool te leren kennen en om alle aspecten van het studentenleven te beleven.

De StudieStartWeek vond deze week plaats van afgelopen maandag 29 augustus 2011 tot en met vandaag. Studenten gingen in deze StudieStartWeek verschillende activiteiten ondernemen en evenementen bezoeken. Dat varieert van kennis maken met elkaar, kennismaken met ons probleemgestuurd onderwijs (pgo), kennismaken met de hogeschool en kennismaken met Leeuwarden als studie- en studentenstad. Daarnaast waren er tal van spelactiviteiten en fantastische studentenfeesten tot in de late en vroege uren.


Ouderejaars studenten maken de eerstejaars gedurende de hele week wegwijs. Ook deze StudieStartWeek was weer een goede gelegenheid om kennis te maken met het studentenleven in Leeuwarden. Het uitgaansleven is in Leeuwarden prima geregeld, dus ook dat is de plek om je naast je studie prima te vermaken. Leeuwarden biedt als Friese hoofdstad een uitgebreid scala aan theater, bioscopen, een filmhuis, kroegen en cafés, discotheken, restaurants en gezellige eethuisjes. Volgens de studenten in Friesland is Leeuwarden de gezelligste HBO-stad van Nederland: Leeuwarden Studiestad!

Gedurende de afgelopen week werd je op veel verschillende manieren geïnformeerd over programma's van komende activiteiten en over de ervaringen van afgelopen activiteiten. Op veel plaatsen in de hogeschoolgebouwen lagen programmabladen, dagelijks verschenen nieuwsbulletins, op internet en op intranet was informatie te vinden, op YouTube verschenen veel filmpjes en in het centraal gelegen medialokaal van het Leerbedrijf van de opleiding Media en Entertainment Management was deze week de radiostudio van SSWradio ingericht. De hele week kon je via internet radio- en televisiereportages via USTREAM volgen. Kortom, het was ook een waar media-evenement.

Geen opmerkingen: