donderdag 15 september 2011

Fokje van der Meulen exposeert in De Hege Stins

Donderdag 15 september 2011

Elke woensdagmorgen komt Schildersgroep ‘Het Palet’ bijeen in ‘De Kampioen’ te Hijum om te schilderen. Het resultaat van deze schildersessies was in de maanden januari en februari 2011 te bekijken in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens. Van alle leden van deze schildersgroep hing hier toen een gevarieerd assortiment schilderstukken.

Na Pasen 2011 exposeren de leden van deze schildersgroep ieder afzonderlijk uitgebreider hun eigen werk in de kerk. Tot en met 19 september 2011 exposeren weer twee leden van deze schildersgroep uit Hijum in de hal van De Hege Stins. Het zijn Tineke Vlietstra uit Hallum en Fokje van der Meulen uit Stiens. In 2008 exposeerde Fokje in het gemeentehuis van Leeuwarderadeel te Stiens. In april 2010 nam ze deel aan de groepsexpositie over de visie van 2010 op de Leesplank van 1910.

Kunstenares Fokje van der Meulen is geboren en getogen in de Friese Wouden. Ze woont en werkt sinds 1990 in Stiens. Al vanaf haar jeugd heeft ze een grote voorliefde voor tekenen en voor kleuren. Omstreeks het jaar 2002 is ze begonnen met aquarelleren. Later heeft zij dit uitgebreid met oliepastels en acryl. Fokje is een autodidact en heeft haar eigen stijl ontwikkeld.

Haar voorkeur gaat uit naar realistische kunst. Zij schildert graag mensen, dieren, bloemen, stillevens en mythische figuren. Haar werk heeft vaak een symbolische betekenis. Fokje van der Meulen hanteert diverse technieken en schuwt niet de technieken door elkaar te gebruiken. De kleuren die zij gebruikt, zijn nogal eens fel en helder.

Geen opmerkingen: