zondag 11 september 2011

De scholen zijn ook in Stiens weer begonnen

Zondag 11 september 2011

Vooral kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Met name tijdens de eerste dagen van een schooljaar zijn kinderen nog vol van hun vakantieverhalen en ook van de spanning van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een dan voor hen nog nieuwe route naar een nieuwe school. Nog te vaak raken zij betrokken bij een ongeval, vooral in de eerste drie maanden van het nieuwe schooljaar. Ook voor automobilisten is het na de zomervakantie altijd weer even wennen dat de schoolgaande kinderen wederom aan het verkeer deelnemen.

‘Veilig Verkeer Nederland’ (VVN) probeert elk jaar weer om in deze eerste belangrijke schoolweken aandacht te vragen voor veiligheid in het verkeer. We kennen bijvoorbeeld allemaal wel de spandoeken langs of boven de weg met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen'. Die spandoeken moedigen de automobilisten en de overige weggebruikers aan om zoveel mogelijk rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan. De boodschap is duidelijk: kinderen moeten veilig naar school kunnen; of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Deze welbekende spandoeken zijn verkrijgbaar met een lengte van vier of van acht meter. Dit jaar zijn het nieuwe spandoeken; in een frisse, en zeker ook wel herkenbare opmaak. Eén van die nieuwe spandoeken hangt momenteel boven de Gysbert Japicxstrjitte in Stiens. Dit jaar is deze actie op 15 augustus 2011 van start gegaan. ‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de meest bekende verkeerscampagnes van VVN en loopt in elke regio gedurende de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Deze VVN-actie is vooral bedoeld voor volwassen weggebruikers en voor de basisschoolkinderen van 6 tot 12 jaar. Maar ook de politiek en de ouders worden gewezen op deze preventieve actie. Veilig Verkeer Nederland wil met deze actie iedereen extra alert maken op scholieren in het verkeer. Immers, hoe beter alle weggebruikers rekening met elkaar houden, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Geen opmerkingen: