maandag 11 juli 2011

1e dag van de Audit @ Stenden University Qatar

Maandag 11 juli 2011

Vandaag begint de eerste dag van de drie auditdagen, die we deze week organiseren in Stenden University Qatar te Doha. Om 10.00 uur wordt het internationaal samengestelde auditpanel welkom geheten door general manager Wayne Johnson van deze global campus site van Stenden hogeschool. Daarna gaan de auditpanelleden met elkaar aan het werk om de audit samen goed voor te bereiden. Ze maken werkafspraken en bestuderen documenten uit het Quality Cabinet van deze site.

Na de lunch woon ik de management meeting bij waarin Wayne Johnson en management teamlid Otmane Sadoki beiden een presentatie verzorgen over de de cultuur en het onderwijssysteem in Qatar. Daarna verzorgen mijn Stenden-collega's IT-manager Waël El Daou en Otmane Sadoki een uitgebreide rondleiding door het vier verdiepingen tellende hogeschoolgebouw. Daarbij worden alle onderwijsfaciliteiten zoals bijvoorbeeld de bibliotheek, de kantine, de computerruimtes, de gebedsruimtes, de tentamenzaal, de ondersteunende onderwijsdiensten en de leslokalen bezichtigd, om tot een goede beoordeling van alle onderwijsfaciliteiten van onze site in Doha te komen.

Aan het eind van de middag gaan we met de Nederlandse auditpanelleden voor een sightseeing door Doha, waarbij we onder andere een bezoek brengen aan het vrij recent geopende "Museum of Islamic Art". We bezichtigen voorts de stedelijke entourage waar onze Stenden-studenten hier in Doha studeren. Tevens bezoeken we het Sheraton Hotel in Doha, één van de indrukwekkende hotels hier in de stad, waar onze studenten van de opleiding Hotel Management tijdens hun praktijkleerperiodes aan het werk zijn in het kader van hun beroepsopleiding. Vanavond gaan we met het management van de drie opleidingen en met het auditpanel naar de Arabische Soek, waar we de avond genieten van een welverzorgde maaltijd. Tegen 22.00 uur worden we weer teruggebracht naar ons hotel en kunnen we terugzien op een geslaagde eerste auditdag.

Geen opmerkingen: