dinsdag 14 juni 2011

Verkennend onderzoek voor het NBG

Dinsdag 14 juni 2011

Het bijbelwerk van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal goede gevers die periodiek, incidenteel of eenmalig kleine of grote bedragen schenken aan het NBG. Met deze giften kan het NBG jaarlijks in Nederland en in het buitenland een groot aantal bijbelprojecten op het gebied van met name bijbelvertaling & bijbelverspreiding mogelijk maken.

Om ervoor te zorgen dat de motieven en de giften van alle gevers zo goed mogelijk overeenkomen met de Bijbelprojecten van het Nederlands Bijbelgenootschap, is het gewenst dat periodiek onderzoek wordt gedaan naar het verleden, heden en toekomst van deze fondsenmarkt, die bestaat giften en nalatenschappen. Het NBG heeft het bureau Nassau opdracht gegeven om op dit gebied kwalitatief onderzoek te verrichten, waarvan de onderzoeksresultaten de komende jaren een goede basis dienen te vormen voor een optimale programmatische aanpak van de grote giftenwerving en van nalatenschappen.

In het kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap in Haarlem presenteert Nassau vanavond haar eerste bevindingen van dit onderzoek. Daarbij zijn leden van het management team en medewerkers van het NBG en enkele vertegenwoordigers van de vrijwilligersbeweging (waaronder het Landelijk Beraad) uitgenodigd. Namens het NBG-bestuur woon ik deze informatie- en discussiebijeenkomst ook bij.

Eerst verzorgen twee medewerkers van Nassau een presentatie over hun bevindingen aangaande de eerste interviewronde van dit onderzoek. Daarna gaan we verder met elkaar in gesprek over gewenste thematiek en vervolgaanpak. Aan het eind van de bijeenkomst blijkt dat de eerste onderzoeksresultaten voldoende aanknopingspunten bevatten om de tweede ronde van dit onderzoeksproject in te gaan.

Geen opmerkingen: