vrijdag 24 juni 2011

Terugblikken & vooruitzien in de Bestuursvergadering van het NBG

Vrijdag 24 juni 2011


Voordat voor alle vrijwilligers en medewerkers het zomerreces aanvangt, komen we als bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap nog een keer bijeen in het NBG-kantoor te Haarlem. We blikken eerst terug op de besluiten van de voorgaande april-bestuursvergadering en richten ons op de voortgang van de gemaakte werkafspraken. Aan de hand van een uitgebreid overzicht van mededelingen, correspondentie en overige contacten worden we nader geïnformeerd over het breed palet van allerlei ontwikkelingen binnen en buiten het Nederlands Bijbelgenootschap. Ook evalueren we de onlangs in mei gehouden Ledenraadsvergadering.

Het NBG is aangesloten bij de wereldwijde koepel 'United Bible Societies'. Deze UBS heroverweegt momenteel onder andere haar 'vision, mission, branding, spirituality, values, strategy & organization'. We overwegen zaken als financiering, reorganisatie, kerntaken en besturing, teneinde een constructieve bijdrage te (kunnen) leveren aan de internationale discussie over de 'Renewal of the UBS & The Impact of Globalization'.

Een belangrijk deel van deze bestuursvergadering wordt ingevuld met evaluaties betreffende het werk van bestuur en management van het NBG. We evalueren bijvoorbeeld het functioneren van het bestuur en het management als collectief en individueel, nemen daarbij kennis van hoe vanuit het management tegen ons eigen functioneren aan wordt gekeken en evalueren tevens als bestuur het management van ons bijbelgenootschap. Daarbij beoordelen we de nakoming van de gemaakte werkafspraken uit de zelfevaluatie van vorig jaar en als resultaat van de nieuwe jaarevaluatie 2011 stellen we vast welke besluiten we bijvoorbeeld voor het komend jaar nemen inzake ons eigen bestuurlijk functioneren.

Geen opmerkingen: