donderdag 19 mei 2011

Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim bijeen

Woensdag 18 mei 2011

De bijeenkomst van het Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim is vanavond in één van de vergaderzalen van Stenden University Hotel te Leeuwarden. Alle regiocomitéleden zijn vanavond aanwezig. Eén van de kandidaatleden van ons regiocomité meldt vanavond dat hij wegens een aanstaande verhuizing onze provincie gaat verlaten en derhalve in oktober van dit jaar niet als kandidaat voor het regiocomité kan worden voorgedragen in de statutaire ledenvergadering. Daarentegen zijn we blij met een nieuw kandidaatlid voor dit regiocomité, die vanavond voor het eerst een bijeenkomst van ons regionaal verband bijwoont.

Na de gebruikelijke startzaken van de vergadering richten we ons op de publieksactiviteiten die wij onder de naam van VU Connected voor de komende maanden agenderen. We werken aan een aantal Debatcafé's over bureaucratie in de jeugdzorg, over duurzaam en sociaal ondernemen en over het beheren van terpen. Daarnaast zullen we in diverse verbanden en bijeenkomsten activiteiten organiseren over bijvoorbeeld de University Campus Fryslân en staan een VU-alumnibijeenkomst en de statutaire ledenvergadering op onze werklijst. In december 2011 sluiten we dit kalenderjaar qua publieksactiviteiten af met een lezing over het onlangs uitgegeven boek van ons regiocomitélid Gerben Stavenga. De nieuwe activiteiten van VU Connected zullen worden gepubliceerd in de nieuwe huisstijl van VU Connected.

Vervolgens komende de verenigingsactiviteiten van onze vereniging aan bod. We evaluerende bijeenkomsten van de afgelopen maanden met regiocomitéleden van andere regio's, met de andere regiocomitévoorzitters en met de bestuurders van de vereniging. Binnenkort ontvangen we de vergaderstukken voor de ledenraadsvergadering van juni 2011, die wij in onze eerstvolgende regiocomitévergadering zullen voorbespreken. Diverse ontwikkelingen binnen onze vereniging passeren vanavond de revue.

Aan het eind van deze bijeenkomst evalueren we de publiekactiviteiten die wij in de afgelopen weken hebben georganiseerd, zoals de bijzondere Landelijke Herdenking Tsjernobyl 25 jaar later en de ook uitermate geslaagde Debatcaféavond over het Testen van jonge kinderen. We sluiten de bijeenkomst met de "Jûnsbea" van Gysbert Japicx.

Geen opmerkingen: