dinsdag 24 mei 2011

Minor Beeldende Praktijken van Stenden hogeschool

Dinsdag 24 mei 2011

De Minor (een keuzevak) 'Beeldende Praktijken' van Stenden hogeschool wordt aan het eind van de onderwijs-moduulperiode afgesloten met een presentatie van het gemaakte beeldend werk. Zo wordt ook nu in de vitrine van Creatieve Therapie aan de Kennisboulevard van Stenden hogeschool in Leeuwarden momenteel een deel van dit beeldend werk gepresenteerd. Met deze expositie van schetsen, experimenten en werkstukken krijgen we een beeld van wat in de werkplaatsuren van dit keuzemoduul zoal is gemaakt.

De HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie van Stenden hogeschool ontwikkelde de minor "Beeldende Praktijken". Dit keuzemoduul is bestemd voor alle studenten, die zich willen professionaliseren in de beeldende richting en die beeldende werkvormen willen inzetten binnen hun toekomstige beroepspraktijk van bijvoorbeeld Hulpverlening (SPH), Onderwijs (OLB), Therapie (CT) en Human Resource Management (PenA).

Door de associatieve werkwijze en door de speelse omgang met beeldende middelen vergroten de deelnemende studenten hun creativiteit en hun improvisatievermogen en ontwikkelen ze zich tot vindingrijke professionals, die creatieve processen weten te stimuleren bij diegenen die aan hun leiding en/of zorg worden toevertrouwd.

Gedurende deze minor worden workshops aangeboden op het gebied van:
- Schildertechnieken (zoals aquarel, acrylverf en olieverf) en gemengde technieken;
- Taaldrukken (zoals eenvoudige druktechnieken, schrijfoefeningen en woord- en beeldcombinaties);
- Ruimtelijke Werkvormen (met bijvoorbeeld karton, cement, hout en aluframes).
In de tweede helft van deze moduulperiode is er gelegenheid tot verdieping binnen één van deze richtingen.

Geen opmerkingen: