zaterdag 21 mei 2011

Familiedag in Alphen aan den Rijn

Zaterdag 21 mei 2011

Bij stralend mooi weer arriveren we met zijn allen rond 12.00 uur in Alphen aan den Rijn. Hier komen we als familie De Jong bijeen op de jaarlijkse familiedag. Vanmiddag verblijven we in Vogelpark Avifauna. In dit openlucht vogelpark zoeken en vinden we een mooie terrasplek waar we voor alle 38 familieleden voor vanmiddag onze ontmoetingsplek inrichten. Van hieruit kunnen we het vogelpark geheel doorwandelen, om een grote verscheidenheid aan vogels binnen en buiten te bewonderen.

Om 13.30 uur wonen we gezamenlijk de vogeldemonstratie bij, waarin een mooie show wordt opgevoerd met een grote verscheidenheid aan grote en kleine vogels, die aan alle kanten rond ons komen aanvliegen. Daarna bezoeken Durkje en ik 'Lori Landing', een hal waar we tussen de rondfladderende en rustig zittende vogels door kunnen wandelen. De Lori's - kleine papegaaien - laten zich hier mooi van nabij fotograferen. Om 15.00 uur bezoeken we de roofvogelshow bij de centraal gelegen vijver.

Van 17.00-20.00 uur verblijven we voor het gezamenlijke avondeten in pannenkoekboerderij "De Schaapskooi' in het recreatiegebied 'Zegersloot' in Alphen aan den Rijn. De jongste van onze familie - kleinkind Thijs - is een half jaar oud en de oudste - pake Pieter - is 83 jaar. De gevarieerde menukaart van dit restaurant biedt jong en oud een aangenaam verpozen tijdens de driegangenmaaltijd. Om 22.00 uur rijden we als gezin met zijn zevenen Stiens weer binnen.

Geen opmerkingen: