dinsdag 17 mei 2011

Evaluatie Landelijke Herdenkingsdag Tsjernobyl 25 jaar later

Maandag 16 mei 2011


Rond het avonduur komen we als 'Landelijk Comité Tsjernobyl 25 jaar later' in principe voor het laatst bijeen op onze vaste vergaderlocatie in Steenwijk. Samen met het organisatieteam van de landelijke herdenkingsdag te Zwolle op 23 april 2011 blikken we terug op de belangrijkste elementen, die van deze dag een succes hebben gemaakt.

Zo evalueren we bijvoorbeeld de Duitse IBB-tentoonstelling, de nationale conferentie die we op 23 april 2011 in de Christelijke Hogeschool Windesheim organiseerden en bespreken we de financiële afwikkeling van dit evenement.

Ook de herdenkingskerkdiensten en het bijbelverspreidingsproject dat we samen met het Nederlands Bijbelgenootschap en met het Witrussich bijbelgenootschap organiseren, passeren vanavond de revue. Nu alle werkgroepen in den lande goed op de hoogte zijn van alle ins en out van dit herdenkingsjaar, brengen we een dezer dagen bij alle werkgroepen onder de aandacht op welke wijze de lokale, regionale en/of provinciale werkgroepen met elkaar herdenkingsvieringen kunnen organiseren en/of hoe ze een goede bijdrage kunnen leveren aan het bijbelverspreidingsproject, dat door Stichting Rusland Kinderhulp in Wit-Rusland zal worden ondersteund met humanitaire goederentransporten.

Terugblikkend zien we uiteraard hier en daar een aantal zaken die we nog beter en nog mooier hadden kunnen doen, maar het geheel overziend zijn we uitermate tevreden over de resultaten van onze inspanningen in dezen. De publicitaire aandacht, de bijzondere tentoonstelling, de geslaagde nationale conferentie en de participatie van veel belangstellende groepen en deelnemers èn het feit dat ook in de komende maanden in den lande nog volop aandacht zal worden gegeven aan dit bijzondere herdenkingsjaar, stemt ons als organiserend comité tot grote tevredenheid. Het eerste half jaar van dit herdenkingsjaar is nog niet eens om en we zijn er al van verzekerd dat we het gros van onze jaardoelen nu al hebben bereikt. We zien dan ook de aktiviteiten van de komende maanden her en der in het land met vertrouwen tegemoet.

Geen opmerkingen: