vrijdag 29 april 2011

Visitatiedag voor Vrijetijdsmanagement

Donderdag 28 april 2011

Vandaag krijgt de opleiding Vrijetijdsmanagement van Stenden hogeschool te Leeuwarden de gelegenheid om haar kwaliteiten aan te tonen voor een externe Visiterende en Beoordelende Instantie. Volgens voorschrift in het hoger onderwijs wordt elke opleiding in het hoger onderwijs om de zes jaar gekeurd. Dit jaar is Vrijetijdsmanagement aan de beurt om haar wettelijk keurmerk, ofwel haar accreditatie opnieuw aan te vragen. Het zijn steeds wederkerende hoogtijdagen van opleidingen, waaraan vol verve wordt gewerkt.

Alle aspecten van de opleiding zijn in het afgelopen jaar geƫvalueerd en daarvan is een evaluatierapport opgesteld, dat vandaag dient als uitgangspunt voor de visitatie door een gezaghebbende, onafhankelijke auditcommissie. Dit visitatiepanel bestudeert allemaal andere onderliggende documenten van de afgelopen jaren en gaat gedurende de hele dag in gesprek met allerlei stakeholders van deze opleiding, zoals: management team, studenten, college van bestuur, alumni, docenten en werkveldvertegenwoordigers. Bij deze audit ben ik vandaag betrokken bij de briefings en debriefings, waarmee alle betreffende groepen worden voorbereid en na afloop met elkaar in gesprek gaan over de ins en outs van de achtereenvolgende interviews. Aan het eind van de dag verzorgt de visitatiecommissie een korte feedbacksessie, waarin de voorzitter van het auditteam aangeeft dat deze opleiding een zeer te waarderen bijdrage levert aan de noordelijke economie van ons land.

De gesprekken van vandaag leveren naast alle beschikbare gegevens ook weer nieuwe informatie, die onze hogeschool en haar opleidingen vervolgens weer gebruiken in ons kwaliteitszorgsysteem. Vandaag heeft deze opleiding vol trots haar resultaten gepresenteerd en aangetoond wat deze hogere beroepsopleiding voor de vrijetijdssector zo bijzonder maakt.

Geen opmerkingen: